Duayen iletişimci Alaeddin Asna son yolcuğuna uğurlandı

İletişimci, gazeteci ve akademisyen Prof. Dr. Alaeddin Asna toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Duayen iletişimci Alaeddin Asna son yolcuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde vefat eden iletişimci, gazeteci ve akademisyen Prof. Dr. Alaeddin Asna, son yolculuğuna uğurlandı.



Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, Asna'nın eski eşi Sibel Asna taziyeleri kabul etti.



Cenaze törenine, Asna'nın yakınları ile öldürülen Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve iş kadını Ümit Boyner de katıldı.



Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra çok sayıda kişi ise çelenk gönderdi.



Asna'nın cenazesi, törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Asna'nın özgeçmişi



Türkiye'yi halkla ilişkiler kavramı ile tanıştıran Asna, 1940'ta İstanbul'da doğdu. Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitiren Asna, ardından, ABD'deki Michigan Devlet Üniversitesi İletişim Sanatları Bölümünde iletişim konusunda yüksek lisans eğitimini tamamladı.



İş yaşamına TRT'de radyoculukla başlayan Asna, Yeni İstanbul ve Vatan'da da gazetecilik yaptı.



Devlet Planlama Teşkilatı ile Sağlık Bakanlığı Nüfus Planlaması Genel Müdürlüğünde de çalışan Asna, Koç Holding'de halkla ilişkiler müdürlüğü görevini yürüttü.

Halkla İlişkiler Derneği'nin kurulmasına öncülük eden Asna, burada 2 dönem başkanlık yaptı. Asna, mesleki kariyerinin yanında akademik çalışmalara da ağırlık verdi. 1994'te doçent, 1999'da ise profesör olan Asna, akademisyen olarak 1993'te çalışmaya başladığı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde dekanlık görevini de üstlendi.



Asna'nın "Halkla İlişkiler", "Radyo ve Eğitimi", "Bankacılar İçin Beşeri İlişkiler", "Public Relations", "Önce İletişim Vardı", "İletişim Hayattır" gibi birçok eseri bulunuyor.(AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin