Duayen gazeteci Hakkı Devrim son yolculuğuna uğurlandı...

Gazeteci-yazar Hakkı Devrim'in naaşı gözyaşlarıyla toprağa verildi...

Google Haberlere Abone ol
Duayen gazeteci Hakkı Devrim son yolculuğuna uğurlandı...

Türk basının usta isimlerinden gazeteci-yazar Hakkı Devrim, Levent Afet Yolal Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kilyos'taki aile mezarlığında defnedildi.



ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI



Törenda taziyeleri Devrim'in çocukları Serdar Devrim ve Zeynep Çağlıyor ile torunları Brigitte Devrim ve Can Devrim kabul etti. Cenazeye Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu, YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi yazarları Ertuğrul Özkök ve Taha Akyol, Sanatçılar Ali Poyrazoğlu, Mehmet Aslantuğ ve Okan Bayülgen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.



"HEM HOCAM HEM BABAMDI"



Babasının yatağında çocuklarının yanında çok fazla ağrı çekmeden huzur içinde vefat ettiğini ve buna şükrettiklerini söyleyen Serdar Devrim, "Sizin ağabeyinizdi, benim de hem ağabeyim hem hocam hem babamdı. Bu acılı günümde yanımda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.



"ANNEMLE KAVUŞTULAR"



Babası Hakkı Devrim'i olağanüstü bir baba olarak tanımlayan Zeynep Çağlıyor da, "Bizim hep çok ürktüğümüz, kendimizi beğendirmek istediğimiz hem de sonsuza kadar güvendiğimiz, sırtımızı dayadığımız çok özel bir babaydı. Anneme kavuştu. 8 senedir anneme kavuşma derdindeydi. Şimdi kavuştular" diye konuştu.



"ÇOK BİLGİLİYDİ..."



Hakkı Devrim'in yakınlarına başsağlığı dileyen Arzuhan Doğan Yalçındağ ise, "Hakkı bey çok kıymetli bir büyüğümüzdü. Hem Türkiye için hem bütün sektör için. Türkçeyi çok iyi kullanırdı. Siz de televizyonlardan biliyorsunuz. Çok zekiydi, çok nüktedandı. Çok bilgiliydi" dedi. 



MEYDAN LAROUSSE'A KATKISI



Hakkı Devrim'i, Milliyet gazetesi ansiklopedi promosyonu çalışmasında yakından tanıma imkanı bulduğunu söyleyen Yalçındağ, "O zaman Meydan Larousse'un yeniden gözden geçirilmesinde bizlere yardımcı olmuştu. Çok kıymetli bir değer kaybettik. Nur içinde yatsın" diye konuştu.



ANCAK DEVRİM YAPABİLİRDİ...



Hakkı Devrim'in sadece bir gazeteci olmadığını, başka birçok yönü olduğunu söyleyen Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan da, "Meydan Larousse ansiklopedisi Türkiye'de kaliteli ansiklopedinin başlangıç çizgisidir. O kadar titiz hazırlanmış bir ansiklopedidir ki onu da ancak Hakkı Devrim yapabilirdi" dedi.



BÜTÜN DEĞERLERİ ÜZERİNDE TAŞIYORDU



YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç de Devrim için "Bütün değerleri üzerinde taşımış bir basın mensubuydu" diye konuştu. 



ÖNEMLİ MEZİYETMİŞ...



Hakkı Devrim'in sadece dil konusundaki hassasiyeti ile değil, ahlaki duruşu, siyasi duruşu, en tartışmalı konulara net yaklaşımıyla hatırlanacağını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ise, " Yavaş yavaş anlıyorum ki bunlar benim eski mesleğimde önemli meziyetmiş "dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Hakkı Devrim için "Her alanda kibarlığıyla, sevimli kişiliğiyle hepimizin gönlüne taht kurmuş bir şahsiyetti. Mesleki olarak herşeyin kirlendiği, gazeteciliğin de kirlendiği bir dönemde, kirlenmeden mesleğini bitiren önemli isimlerden bir tanesiydi" diye konuştu. 



HAZİNENİN BAŞINDAYDI



"Bana sordukları zaman 'nerelisin' diye. Ben de cevap verir ve derim ki, 'ben Türkçeliyim. Türkçe'nin içinde doğdum. Düşünce yapım, dünyaya bakışım, insanlarla kendimle olan ilişkim Türk dili vasıtasıyla gelişti" diyen ünlü sanatçı Ali Poyrazoğlu, "En önemli hazinemin Türk dili olduğunu düşünürüm, ama hazinenin başındaki insanlar da önemlidir. Hakkı devrim onlardan birisiydi" dedi. 



OKAN BAYÜLGEN DE KATILDI



Hakkı Devrim'le yakın dönemde uzun süreyle TV programı yapan Okan Bayülgen de cenazeye katıldı. Üzgün olduğu görülen Bayülgen gazetecilere görüntü vermek istemedi. Arkadaşlarının arasında caminin arkasında bekledi.



KİLYOS'DA DEFNEDİLDİ



Hakkı Devrim için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.Ardından da helallik alındı. Devrim Kilyos'taki aile kabristanında defnedildi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin