DSP lideri Önder Aksakal’dan tv100'de ittifak açıklaması! “Bunu ilk defa burada söylüyorum” diyerek anlattı: CHP'den ne istedi, ne cevap aldı?

tv100'ün ilgiyle izlenen Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında DSP lideri Önder Aksakal, önemli açıklamalar yaptı. "İttifakları destekleme gibi bir ön karar olmaz" diyen Aksakal, "Partiler ittifak kurmak isterlerse gelirler, görüşlerini paylaşırlar" dedi. Aksakal, "ilk defa açıklıyorum" diyerek geçmişte CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a 'İYİ Parti’ye yapılan desteği bize de verin' dediklerini ve sonrasında yaşananları anlattı, "Telefonlara çıkmadı."

Google Haberlere Abone ol
DSP lideri Önder Aksakal’dan tv100'de ittifak açıklaması! “Bunu ilk defa burada söylüyorum” diyerek anlattı: CHP'den ne istedi, ne cevap aldı?

Gazeteci Sevilay Yılman, tv100.com yazarı Fuat Uğur, CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek ve Siyasal İletişimci Ferhat Murat; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında gündemi değerlendirdi. tv100 canlı yayınına bağlanan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, ittifak tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"NASIL BİR ÇERÇEVE ÇİZMEMİZ GEREKTİĞİ HUSUSU TARTIŞILDI"
"Demokratik Sol Parti’nin tek başına seçimlere katılma kararını aldığı algısının yaratıldığını görüyorum, bu doğru bir yaklaşım değil" diyen Aksakal "DSP’nin seçimlere katılma yeterliliği olan bir parti olduğu YSK tarafından açıklandı. Seçim kanunları çerçevesinde siyasi partilerin seçime katılma kararlarının kendisine ait olmakla birlikte adaylarını hangi yöntemle bildireceklerini de bildirmesi gerekir. Bununla birlikte partimizde önümüzdeki süreçte olası ittifaklarla ilgili görüşmeler konusu gündeme geldiğinde nasıl bir çerçeveyi çizmemiz gerektiği hususu tartışıldı. Bu konularda da partilerle görüşme, gerekli protokolleri imzalama, ittifak çalışmalarından çekilme gibi konularda bana tam yetki verildi." ifadelerine yer verdi.

"İTTİFAKLARI DESTEKLEME GİBİ BİR ÖN KARAR OLMAZ"
Aksakal "İttifakları destekleme gibi bir ön karar olmaz. Öncelikle ittifakların sizinle birlikte arzusu var mı? Bunu ön görmek gerekiyor. Partiler ittifak kurmak isterlerse gelirler, görüşlerini paylaşırlar. Bizde o görüşleri yetkili kuruluşlarımızda değerlendiririz." şeklinde konuştu.

51 ESKİ VEKİLİN BİLDİRİSİ
 51 eski bakan ve milletvekilinin Millet İttifakı'nı destekleyen bildirisiyle ilgili Aksakal "Kendilerini eski DSP milletvekilleri olarak adlandıran ‘Demokratik Solcular’ adında bir bildiriyi kamuoyuna yaydılar. İçlerinden 51 kişi dedikleri eski milletvekillerinden benim bildiğim bunlardan 4 tanesi DSP üyesi ve 12 senedir parti içerisine girmemiş insanlar. Geri kalanların hiçbirisini tanımıyoruz." dedi.

"BİR GERÇEK VAR Kİ..."
Seçim sistemine ilişkin Aksakal "Bir gerçek var ki ittifak yasalarıyla ancak partiler kendilerini parlamento da temsil edebilme olanağını buluyor. Eğer bu böyle olmasaydı ne AK Parti, Cumhur İttifakı adı altında ne de CHP, Millet İttifakı adı altında bir yol denerdi" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU DSP’YE BİR TEŞEKKÜR BİLE ETMEMİŞTİR"
Aksakal "Ekonomik olarak devletten katkı almadığı halde 10 ilde ve çoğunlukla ‘Evet’ denilebilecek illerde gezmek şartıyla ‘Hayır’ kampanyasını yürüten siyasi partidir. Geçmiş dönemde DP’ye teşekkür eden Kılıçdaroğlu DSP’ye bir teşekkür bile etmemiştir" dedi. 

"O TARİHTEN SONRA TELEFONLARA ÇIKMADI"
Aksakal "İYİ Parti, MHP’den ayrılmış ve seçimlere çalıştırılmaya çalışan faaliyet içerisindeydi. YSK o dönem seçimlere katılma kriterlerini açıkladı. DSP'yi seçime sokmadılar. Bunu ben ilk defa burada söylüyorum. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan’la konuşup ‘Bu DSP'ye yapılan bir operasyon, İYİ Parti’ye yapılan desteği bize de verin’ dedim. O tarihten sonra telefonlara çıkmadı." ifadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin