DSÖ'den Gazze için korkunç uyarı: Bombalardan daha fazla insan öldürebilir

İsrail Hamas çatışması çok sayıda can alırken DSÖ'den (Dünya Sağlık Örgütü) Gazze için korkunç uyarı geldi. Çatışma sonucunda birçok kişinin öldüğü, yapıların yıkıldığı ve insanların evsiz kaldığı Gazze için uyarıda bulunan DSÖ, tehlikenin bombalardan bile daha ölümcül olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
DSÖ'den Gazze için korkunç uyarı: Bombalardan daha fazla insan öldürebilir
İHA

7 Ekim'de başlayan İsrail Hamas çatışması insani ara sayesinde bir süre son buldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de barınaklarda yaşayan 1.3 milyon kişiyi bekleyen tehlikeyi duyurdu.

Yaşam koşullarının zorlaştığı ve sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu Gazze için bulaşıcı hastalıklara dikkat çekildi.

"BOMBALARDAN DAHA FAZLA İNSAN ÖLDÜREBİLİR"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'de bulaşıcı hastalığın görülmeye başlandığını belirterek, “Yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği göz önüne alındığında, hastalıklar bombalardan daha fazla insanı öldürebilir” dedi.

DSÖ Genel Direktörü Adhanom, bugün yaptığı açıklamada Gazze’de an itibarıyla 1.3 milyon kişinin barınaklarda yaşadığını söyledi. Kalabalık yüzünden yardımlara erişimde sorun olduğunu ve hijyen problemi nedeniyle bulaşıcı hastalık riskini arttığını vurguladı. 

"BULAŞICI HASTALIK RİSKİ GİDEREK ARTIYOR"

Ghebreyesus, şimdiye dek hastalığa yakalanmış kişi sayısını paylaşarak, barınaklarda yaşayan insanların 111 bininde solunum yolu enfeksiyonu, 12 bininde uyuz, 11 bininde bit, 36 bininde ishal, 24 bininde deri döküntüsü, 2 bin 500 kişide cilt rahatsızlıkları, 2 bin 500 kişide su çiçeği ve 1100 kişide de sarılık hastalıklarının tespit edildiğini söyledi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin