Dostluk maçları dostlarladır

Yunanistan'a gitmeden gerekli testleri olduklarını dile getiren Fatih Terim, "Galatasaray uluslararası kuralları çok iyi bilen bir kulüptür. Özellikle Avrupa ve dünyadaki tüm maçlarda bu tecrübeyi en fazla edinen kulüplerin başındadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Dostluk maçları dostlarladır

Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin gösterdiği tutum sonrasında gece yarısı Türkiye'ye geri döndü. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'a gitmeden gerekli testleri olduklarını dile getiren Fatih Terim, "Galatasaray uluslararası kuralları çok iyi bilen bir kulüptür. Özellikle Avrupa ve dünyadaki tüm maçlarda bu tecrübeyi en fazla edinen kulüplerin başındadır. 24 saat önce hepimiz zaten test olduk. Hepimiz hem PCR hem de tüm testlerin belgeleriyle beraber gittik. İndiğimizde hızlı bir testin olacağını söylediler.

Önce şunu bilmeleri lazım; İki ülke arasında son zamanda yapılan anlaşmaya göre taraftar yapılan PCR test sonuçlarını kabul ediyor. Başka bir şey istemiyor. Ancak bize hızlı bir test yapılacağını söylediler. Nedenini sorduysak da son iki gündür bunu uygulamaya başladık dediler. Biz de itiraz etmedik. Bunun herkes için değil rastgele olduğunu söylediler.

Elimizdeki sertifikanın da fotoğrafını çekiyorlar. Bu arada bir kısmına da ihtiyaç yok dediler. Onlar da dışarı çıktı. Sonra biz oradan çıktık, çıkan geliyor. Bazı memurlar 'hayır olmaz' dedi. Yarısına yakın insan çıktı. Bunların içinde Selçuk hoca, Necati hoca, malzemeciler, masörler, malzemeler var. Ülkeye giriş damgalarını yediler ve dışarı çıktılar.

Böyle deyince biz de 'çıkan var, diğer tarafta gelen turistlerden hiç teste girmeden giden var' dedik. 'Herkesi çağırın, herkes test olacak' deyince gidip, çağırdılar. Bizimkiler de geri geldi. Buradan sonra bize yapılacak tek şey var; Geri dönmek. Çünkü, dostluk maçları dostlarladır. O davranış, dost bir davranış değil.

Ali bey ile beraber biz de dönüyoruz dedik. Dönme kararımızı aldığımızdan, bu olaylar olduktan birkaç dakika içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Dışişleri Bakanımız, Spor Bakanımız, THY'den İlker Bey, büyükelçimiz ve başkonsolosumuz bizzat orada bulunmak kaydıyla ki birkaç defa sayın dışişleri bakanı aradı. Cumhurbaşkanımız ilgisini eksik etmedi. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Anında insan kendisini çok güçlü hissediyor onların sesini duyunca" ifadelerini kullandı.

 

"TAM BİR KOMEDİ"
Kafilede rastgele isimlerin teste girdiğini, bunlardan birinin de kendisi olduğunu dile getiren Terim, "Hangi Türk'e sorsanız çoğu zaman bazı sıkıntılar yaşamıştır oralarda. Rastlamadık ama hayat tecrübelerle dolu. Bugün de buna rastlamış olduk. Olsun, biz gereği neyse onu yaptık. Yarın olsa aynısını yaparız. Bizim için kurallara uymak en önemli görev. Biz de burada hangi kural varsa uyarak gittik. Tam bir komedi, savunulacak bir tarafı yok. Herkes yaptığı ayıbı biliyor. Bu ayıp bir şey, hoş bir şey değil" diye konuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin