Dört yeni filmin DVD kopyaları sızdırıldı

Sony Pictures'ın bilgisayar sistemine girmeyi başaran hacker'lar, aralarında Bradd Pitt'in başrolünde yer aldığı Fury dahil dört yeni filmin orijinal DVD kopyalarını internete sızdırdı.

Google Haberlere Abone ol
Dört yeni filmin DVD kopyaları sızdırıldı

Torrent Freak sitesinin verdiği bilgiye göre, Pazartesi günü düzenlenen saldırı gün boyunca firmanın bilgisayar ağının çökmesine neden oldu. Sony'ye taleplerinin karşılanmaması halinde birçok veriyi daha sızdıracakları konusunda tehditte bulunan hackerlar, toplamda 11000 GB büyüklüğünde dosyanın ele geçirildiğini belirtti.



Reddit'te paylaşımda bulunan eski bir Sony çalışanı, halen firmada çalıştığını belirttiği bir arkadaşından aldığı ve çok sayıda diğer çalışanın pasaport ve e-posta hesapları gibi bilgileri yayımladı. Sızdırılan bilgilerde, e-posta yazışmalarından Sony Pictures'ın bilişim teknolojileri sistemlerine kadar bilgi veren veriler bulunuyor. Veriler arasında, Sony çalışanlarının indirdiği dizi ve filmlere ait 'torrent' listesinin de yer alması dikkat çekti.



Sony'e saldırılar sürüyor



Sony Pictures, konu hakkında yaptığı açıklamada filmlerin sızdırılmış olduğu konusunda kesin bir açıklama yapmazken, çalıntı bilgiler hakkında yetkililerle birlikte hareket edildiğini  belirtti. Torrent Freak'e göre, Fury'nin sinemada elde edilen kopyası, Pirate Bay'de en çok indirilen ikinci film konumunda. İngiliz polisi, geçen hafta sinemalarda gösterime girmeden önce internete sızan Cehennem Melekleri 3 filmini çalmakla suçlanan iki kişiyi yakalamıştı.



Sony, Ağustos ayında da Lizard Squad adlı bir hacker örgütünün saldırısına uğramış, PlayStation Network'e (PSN) DDOS saldırısı düzenlenmişti. Hacker'lar aynı zamanda Sony Online Entertainment Başkanı John Smedley bulunduğu uçağı bomba ihbarı yaparak inmeye zorlamıştı.


Etiketler film hacker dvd kopya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin