Dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, alnına silah dayandığı geceyi anlattı: “Sık ulan sık” diye bağırdım

15 Temmuz darbe girişimi gecesi alıkonulan dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar o geceyi anlattı. O gece unutamadığı olaylardan birinin de alnına silah dayatılması olduğunu söyleyen Akar, “Silahı dayayan hain sürekli olarak 'Oturun, sakin olun yoksa sıkarım” diye tehdit ediyordu. Daha o onda “Sık ulan sık şerefsiz” diye bağırdım' diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, alnına silah dayandığı geceyi anlattı: “Sık ulan sık” diye bağırdım

2016 yılındaki Genelkurmay Başkanı ve daha sonra Milli Savunma Bakanı olan Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminde alıkonulduğu gece ile ilgili Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin sorularını yanıtladı. 

FETÖ’cü askerler tarafından alıkonulan Akar,  “O gece size silah çekilmişti. Nasıl bir ruh halidir bu? Emrinizdeki subay size silah çekiyor. O an ne hissettiniz?” sorusuna şu cevabı verdi:  “Evet o gece unutamadığım olaylardan biri de alnıma silah dayanmasıydı. Silahı dayayan hain sürekli olarak “Oturun, sakin olun yoksa sıkarım” diye tehdit ediyordu. Daha o onda “Sık ulan sık şerefsiz” diye bağırdım.
 
Askerlik yapanlar bilirler, emir komuta zincirinde zafiyet olmaması esastır. Benim ve başta Genelkurmay II. Başkanı olmak üzere vatanına ve milletine bağlı silah arkadaşlarımın darbeci emir subayına ve yanındakilere karşı alenen rest çekmemiz psikolojik üstünlüklerini kaybetme noktasında ilk hamle olmuştur.”


Alıkonulduğu anlarda konuşma özgürlüğünü sonuna kadar komutan tavrı içinde sürdürdüğünü anlatan Akar, “Bu da onların psikolojisini bozdu, dirençlerini kırdı. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın çağrısı ve asil milletimizin sergilediği mücadele ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli mensuplarının da jandarma ve polislerimiz ile omuz omuza karşı duruşu sonucunda başarısız oldular” diye konuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin