Domenec Torrent Barcelona maçındaki kaleci tercihini yaptı

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, "Barcelona çok formda. Kusursuz olmamız gerekiyor. Elimizden gelenin en iyisini vermemiz lazım. 90 dakika içerisinde en iyi oyunumuzu oynayıp, pozisyon vermemeliyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Domenec Torrent Barcelona maçındaki kaleci tercihini yaptı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın deplasmanda Barcelona ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, açıklamalarda bulundu. Barcelona'nın son dönemlerde iyi bir grafik yakaladığını belirten Torrent, "Xavi'nin Barcelonası iyi bir dönemde. Bu bir sır değil, herkes biliyor. Yılın en iyi döneminde olabilirler. Şampiyonlar Liginde olsalardı onlar adına daha iyi olabilirdi" diye konuştu.

Barcelona Teknik Direktörü Xavi'nin yarınki maç öncesinde kadroda rotasyon yapacağının hatırlatılması üzerine ise tecrübeli teknik adam, "Bütün herkes biliyor ki çok iyi bir ekibi var. Biz de bazen rotasyon yapıyoruz ama oyuncular her zaman aynı seviyede olmuyor. Bu durum Barcelona'nın kalitesini değiştirmeyecektir çünkü profiller değişmeyecek. Pedri, Gavi, Nico... Bu büyük bir hazine Barcelona için. Biraz daha yararlanmak lazım onlardan. Barcelona tarz olarak tekrar iyi oyuncular transfer ediyor. Kalite oyuncular her zaman Barcelona'ya geliyor. Oynamak zorunda olduklarında Camp Nou'da o sorumluluğun daha da bilincinde oluyorlar. Bu genç oyuncuların sisteme kısa sürede adapte olmaları benim için sürpriz olmadı" ifadelerini kullandı. 

"BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIZ"

Ligde son oynadıkları İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasına göre kadroda değişiklikler yapacağını belirten Torrent, "Bazı değişiklikler yapacağız. Konyaspor maçında da yapmıştık. Farklı bir rakibe karşı oynayacağız. Fiziki problemler olabiliyor bazen. Biz buna bağlıyız. Kaliteli bir takım ile oynayacağız. Eğer kötü bir şeyler olursa tabii ki müdahale edeceğiz. Aynı şekilde gol yeteneği olan bir forvetle oynayacağız. 7 günde 3 maç bizim için ağır oldu. Nitekim takımın iyi yolda olması bizi mutlu ediyor. Konyaspor maçında küçük bir problemimiz oldu. Fikstür olarak zor bir durumdayız ama bu durumu aşacağız. Zaman lazım. Ben şu anki durumumuzu çok iyi görüyorum. Konyaspor maçındaki performansımızın üzerine koymak istiyoruz kazanmak için" şeklinde konuştu.

"BARCELONA DEVAMLI SALDIRACAK AMA TEDBİRİNİ ALACAĞIZ"

Yarınki karşılaşma öncesindeki beklentileriyle ilgili olarak ise Domenec Torrent şunları söyledi:

"Barcelona çok formda. Kusursuz olmamız gerekiyor. Elimizden gelenin en iyisini vermemiz lazım. 90 dakika içerisinde en iyi oyunumuzu oynayıp, pozisyon vermemeliyiz. Opsiyonlarımız olacak. Top bizde olduğunda nasıl davranacağımızı biliyoruz. Barcelona kaybettiğinde baskı yapıyor ve topu almayı biliyor. Hem savunmada hem hücumda ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Barcelona devamlı saldıracak ama biz bunun tedbirini de alacağız. Son dakikaları da çok iyi geçirmemiz gerekiyor. Onun da bilincindeyiz"

"DAHA FAZLA EZİYET ÇEKMEMEMİZ LAZIM"

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon iyi bir performans ortaya koymadığını ve kalan haftalarda taraftarları mutlu etmek istediklerini belirten Torrent, "İyi bir yoldayız. Düşme hattından uzaklaşmış durumdayız. Galatasaray yukarılarda olmaya alışmış bir takım. Nerede olmamız gerektiği şu an için bir problem ama bu durumdan çıkmamız gerekiyor. Daha fazla eziyet çekmememiz lazım. Oyunculardan çok memnunum. Şu anki problem dört maçta şanssızlıklar yaşadık. Zor bir yıl geçiyor. Oyuncular biraz daha kendilerini verdiklerinde bu işi çözeceğimizi düşünüyorum. Sizleri anlıyorum, iyi bir yıl geçirmiyoruz. Kulüp için de taraftarlar için de iyi bir durum değil. Taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz" dedi.

Öte yandan İspanyol teknik adam, yarın kalede Inaki Pena'nın olacağını belirtti. 

Inaki Pena: Buraya stadyumu görmek için gelmedik, mücadele etmeye geldik

Galatasaray'ın İspanyol kalecisi Inaki Pena, “Türkiye'nin en büyük kulübüyüz. Biz buraya stadyumu görmek için gelmedik. Mücadele etmeye geldik. Bütün gücümüzü kullanacağız, gayret edeceğiz, şartları zorlayacağız” dedi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın deplasmanda Barcelona ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında Galatasaray'ın İspanyol kalecisi Inaki Pena, açıklamalarda bulundu. Pena, “Bizim için çok özel bir rakip. Zor bir kuraydı. Yarın bütün gücümüzü kullanacağız, çok büyük bir maç bizim için. İyi bir sonuç almamız lazım” diye konuştu.

“BİZ BURAYA STADYUMU GÖRMEK İÇİN GELMEDİK, MÜCADELE ETMEYE GELDİK”

“Şu an itibariyle şahsi olarak iyi bir yoldayım” diyen İspanyol kaleci, “Oyuncu olarak her zaman içinde olduğumuz durumları aşmaya çalışıyoruz. Daha fazla dakika almaya çalışıyorum. Benim için değişik duygular. Elimden geleni yapacağım. Bütün herkes sonuçları bekliyor. Barcelona'yı takip ediyor herkes. Xavi bir gelişim içerisinde. Kötü bir zamanda geldi. Ne yapacağımızı biliyoruz. Türkiye'nin en büyük kulübüyüz. Biz buraya stadyumu görmek için gelmedik, mücadele etmeye geldik” ifadelerini kullandı.

Ellerinden gelenin yüzde yüzünü yapmaya çalışacaklarını vurgulayan Pena, “Bütün gücümüzü kullanacağız, gayret edeceğiz, şartları zorlayacağız. Barcelona'nın bize baskı kuracağının bilincindeyiz. Topu fazlasıyla elimizde tutmaya çalışacağız. Güzel bir mücadele olacak bizim için” dedi.

“GERİ DÖNMEK İÇİN PERFORMANSIMIN EN İYİSİNİ SERGİLEMEM GEREKİYOR”

“Kaleci olarak dünyanın en iyi kulüplerinden birisinde oynamak benim için daha önemliydi” diyen Pena, “Barcelona'da oynamak çok yüksek bir kalite. Geri dönmek için performansımın en iyisini sergilemem gerekiyor. Barcelona'da uzun süre devam ettim. Tekrar şansım olduğunda Xavi benim için iyi bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendireceğim ve tekrar dönmeyi umut ediyorum” şeklinde konuştu.

“MUSLERA’NIN KALİTESİ TARTIŞILMAZ”

Güzel bir otamda olduğunu ve ilk günden beri kendisini çok iyi ağırladıklarını söyleyen İspanyol kaleci, “İyi adapte oldum. Çok mutluyum, baskının da bilincindeyiz. İyi bir değişiklik yapmak için iyi bir ortam. Burada olmaktan mutluyum. Bizim için Muslera çok önemli. Onun kalitesinden öğreneceğim çok şey var. Onun kalitesi tartışılmaz. Şahsi olarak da ilk günden itibaren benim yanımda oldu” açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin