Dolunay ve Ateşböceği'yle Star ikide iki yaptı!

Hangi dizi ne kadar reyting aldı? Neden? MedyaTava editörü Ömer Üst, reytingleri masaya yatırdı.

Google Haberlere Abone ol
Dolunay ve Ateşböceği'yle Star ikide iki yaptı!

Star’ın merakla beklenen dizisi Dolunay, ilk bölümüyle ekrana geldi. Dizi, hem yeni bölümü hem de tekrar bölümüyle tüm kategorilerde zirvede yer aldı. Yaz döneminde olmamıza rağmen, hatırı sayılır bir izlenme oranı da yakaladı. Ateşböceği’nin ardından Dolunay da kanalın yüzünü güldürdü.



Dolunay neden sevildi?



Dolunay dizisi oyuncu kadrosu, senaryosu ve nispeten diğer dizilere göre daha hızlı akışıyla göze çarptı. Can Yaman ve Özge Gürel’in canlandırdığı karakterlerin birbirini dengelemesi de seyirciyi çeken başka bir neden oldu. Ferit karakterinin, aşçısı olarak Nazlı karakteriyle karşılaşması dizinin 51’inci dakikasında olsa da, aralarındaki not yazışmaları gayet keyifliydi.



İlk bölümde Necip Memili'yi az gördük belki ama öz gördük. Dizinin kötü adamını oynayan Memili, her zamanki gibi yine başarılı bir performans gösterdi. Dolunay’ın çocuk oyuncusu Alihan Türkdemir ise gecenin yıldızıydı. Doğallığı, başarılı oyunculuğu ve tabii ki tatlılığıyla ilk bölümden gönüllerde taht kurdu.



Sonuç olarak; Star, yaz dizileri Dolunay ve Ateşböceği ile iki de iki yaptı.



Deli Gönül, FOX’un yüzünü güldürdü mü?



FOX’un yeni dizisi Deli Gönül de ekran macerasına dün başladı. Kanal, değişik bir strateji uyguladı ve yeni dizisini rakiplerinden bir saat sonra 21.00’de yayınladı. Öncesine de başarılı dizisi Şevkat Yerimdar’ın tekrar bölümünü koydu. FOX, bu karardan memnu mu, emin değilim. Ama Deli Gönül tüm kategoriler 3. sırada yer aldı. En yüksek oranı Total’de aldığını da belirtmek lazım.



Deli Gönül, konusu itibariyle yaz sezonu için biraz ağır bir dzi olmuş. Buna rağmen aldığı reyting kötü değil. Murat Ünalmış ve Tuvana Türkay, dizinin tüm yükünü çekiyor gibi görünse de, Çiğdem Batur ve özellikle Ogün Kaptanoğlu ilk bölüm performanslarıyla göz doldurdular.



Adı Efsane 2. devreye geride başladı



Kanal D’nin sevilen dizisi Adı Efsane, geçen sezonun başarılı dizilerindendi. Cumartesi günü yayınlanan dizi, yaz ekranında Salı günleri yayınlanacak. Rakiplerinin ilk bölümleriyle ekrana geldiği günde, yeni sezondaki ilk bölümü yayınlanan Adı Efsane, reyting listesine kaldığı yerden gerisinde döndü. Dizi, Total'de 2.29 reytingle 7, AB'de 1.94 reytingle 8 ve ABC1'de 2.22 reytingle 8. oldu.



Erdal Beşikçioğlu, Gökçe Bahadır ve Rojda Demirer gibi başarılı isimlerin diziden ayrılmasından sonra kadroya Şenay Gürler, Ferit Kaya ve Simay Barlas dahil oldu. Her ne kadar başarılı olsa da bu üç isim, gidenlerin yerini doldurmaya yetmedi açıkçası. İlerleyen bölümlerde neler olacak hep birlikte göreceğiz.



Ömer ÜST

omer@omerust.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin