Dolu Kadehi Ters Tut'un yeni albümü "Ölüm Dansı"nın ilk kısmı 7 Nisan'da yayınlanıyor!

Dolu Kadehi Ters Tut'un beşinci albümü “Ölüm Dansı”nın ilk kısmı 7 Nisan Cuma günü yayınlanıyor. Her geçen gün daha da ciddileşen yerel ve küresel sorunlarla ilgili oldukça protest şarkıları da içinde barındıran 13 şarkılık albümün 7 Nisan’da paylaşılacak ilk kısmı, Türkiye'nin zor ve tarihi günlerden geçtiği şu sıralarda ikilinin önden yayınlamak istedikleri 6 şarkıdan oluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolu Kadehi Ters Tut'un yeni albümü "Ölüm Dansı"nın ilk kısmı 7 Nisan'da yayınlanıyor!

2014 yılının sonlarında müzik yolculuğuna başlayan ve yerli sahnenin önde gelen bağımsız isimlerinden biri haline gelen Dolu Kadehi Ters Tut, 2 yıldır hazırlandıkları ve 2022'nin Ağustos ayında resmen çalışmalarına başladıkları beşinci albümleri "Ölüm Dansı"nın 6 şarkıdan oluşan ilk kısmını 7 Nisan’da yayınlayacaklarını duyurdu.

“Ölüm Dansı”, Uğurhan Özay ve Oğulcan Ava’nın kendilerini içinde buldukları çağın olaylarını,
13. yüzyılın karanlık günlerinde ortaya çıkan “danse macabre” akımına atıfta bulunarak
yorumlama çabasıyla ortaya çıktı. Her geçen gün daha da ciddileşen yerel ve küresel sorunlarla ilgili oldukça protest şarkıları da içinde barındıran 13 şarkılık albümün 7 Nisan’da yayınlanacak ilk kısmı, Türkiye’nin zor ve tarihi günlerden geçtiği şu sıralarda grubun önden paylaşmak istedikleri 6 parçadan oluşuyor.

Konserlerindeki enerjiyi ve tansiyonu albümlerine de taşımak isteyen ikili, bu amaçla “Ölüm Dansı”nı sahnedeki ekibi ile birlikte tasarlayıp oluşturdu. Davulda Berke Köymen, bas gitarda Şener Engin, gitarda Bahadır Kartal, trompet, klavye ve geri vokallerde Dilan Balkay ve yine geri vokallerde Billur Battal ile çalıştı. Vokalleri Uğurhan Özay’a ait olan albümün prodüktörlüğünü de gitarlarına ve geri vokallerine ek olarak Oğulcan Ava üstlendi. Yapımcılığını kendi şirketleri olan SMF Productions üzerinden bağımsız olarak yürüten ekip, “Ölüm Dansı”nın mix aşamasında Grammy ödüllü Ryan Hewitt ile, (Red Hot Chili Peppers, Smashing Pumpkins, Johnny Cash, Blink 182); mastering aşamasında ise Dan Shike ile çalıştı. Albümün kapağı ve görsel dünyası Oğuzcan Pelit tarafından tasarlandı. Sanatçı fotoğrafları ise Ces XC tarafından çekildi.

Dolu Kadehi Ters Tut'un yeni albümü "Ölüm Dansı"nın ilk kısmı 7 Nisan'da yayınlanıyor!

Daha önceki konserlerinde albümün ilk kısmında yer almayan bazı parçaları çalan grup, seyircilerden de oldukça olumlu geri dönüşler aldı. Post-prodüksiyon çalışmaları halen devam eden “Ölüm Dansı”nın tamamının ne zaman yayınlanacağı hakkında henüz net bir tarih olmamakla birlikte ikili, 2023 yılı içinde paylaşılacağını öngörüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin