Dolmalık biber bu şekilde günlerce taptaze kalacak: Dolmalık biberi muhafaza etmenin pratik yolu bulundu. Dolmalık biber nasıl muhafaza edilir?

Dolmalık biberi muhafaza etmenin pratik yolu bulundu. Bu yöntem sayesinde dolmalık biberleriniz günlerce taze kalabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Dolmalık biber bu şekilde günlerce taptaze kalacak: Dolmalık biberi muhafaza etmenin pratik yolu bulundu. Dolmalık biber nasıl muhafaza edilir?

Kış aylarının en sevilen yemeklerinden bir tanesi biber dolması olurken, pek çok kişi biberleri muhafaza ederken sorun yaşamaktadır.

Buzdolabında maksimum 1 gün durabilen dolmalık biberler ikinci günden itibaren buruşmaya yani bozulmaya başlamaktadır.

Dolmalık biberleri buzdolabında uzun süre bozulmadan muhafaza edebilmek için bu yöntemi deneyebilirsiniz. İşte dolmalık biberlerin muhafaza yöntemleri...

Dolmalık biber nasıl saklanmalı?

Dolmalık biberleri bozulmadan uzun süre saklayabilmek için çeşitli yöntemlerin uygulanması gerekir. Dolmalık biberleri bozulmadan uzun süre saklayabilmek için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz;

Dolmalık biberleri uzun süre bozulmadan muhafaza edebilmek için ilk olarak biberlerin baş kısımlarını güzelce kesin ve içerlerini temizleyin.

İç ve dış olmak üzere tüm biberleri güzel bir şekilde yıkadıktan sonra, biberleri güzelce kurumaya alın.

 

Biberlerin üzerinde tek bir su damlasının kalmaması bu noktada oldukça önemlidir. Kuruyan biberleri buzdolabı poşetinin içerisine alın.

Akabinde bir pipet yardımıyla poşetin içerisindeki tüm havayı güzelce çekin ve buzdolabı poşetinin ağzını güzelce bağlayın.

Ardından buzdolabı poşetlerini güzelce buzdolabına yerleştirin. Bu şekilde dolmalık biberleriniz bozulmadan kalacaktır.

Ancak süreyi uzatmamaya ve biberleri zamanında tüketmeye muhakkak özen gösterin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin