Dolarlarınızdan kurtulun. Birkaç hafta içinde... Ülkenin cumhurbaşkanı vatandaşa bu çağrıyı yaptı. Kenya'da olaylar durulmuyor

Kenya'da son 2 haftadır düzenlenen gösterilerde şiddet olayları tırmanırken, Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto'dan çok dikkat çekici bir dolar çıkışı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Dolarlarınızdan kurtulun. Birkaç hafta içinde... Ülkenin cumhurbaşkanı vatandaşa bu çağrıyı yaptı. Kenya'da olaylar durulmuyor

Kenya'da geçen haftadan bu yana düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Başkent Nairobi başta olmak üzere farklı şehirlerde gerçekleşen protestolarda 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 3 oldu.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden The Daily Nation, yaşanan şiddet olayları nedeniyle bugün "Kara Pazartesi: Bu budalalığı durdurun!" manşetiyle çıktı.

Öte yandan, bazı göstericilerin muhalif lider Raila Odinga'yı destekleyen eski Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın çiftliğine baskın düzenlemesi de tepki çekti.

Odinga'nın başını çektiği Azimio koalisyonu, seçim sonuçlarına itirazlarını ve hayat pahalılığını gerekçe göstererek geçen hafta sokağa çıkmıştı. Muhalifler, gösterilere her pazartesi ve perşembe devam edeceklerini duyurmuştu.

Afrika Birliği, Kenya'daki şiddet olaylarından "endişeli"

Öte yandan Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Kenya'da son 2 haftadır düzenlenen gösterilerde şiddet olaylarının yaşanması nedeniyle derin endişe duyduğunu belirtti.

Muhammed, yaptığı yazılı açıklamada, tüm tarafları sükunete ve diyaloğa davet ederek geçen yıl yapılan seçimlerin başarılı şekilde tamamlandığını ve Yüksek Mahkemece onaylandığını hatırlattı.

21 Mart'tan bu yana süren gösterilerin can ve mal kaybı yaşanmasına ve ekonomik faaliyetlerin sekteye uğramasına yol açtığını dile getiren Muhammed, şiddet olaylarından derin endişe duyduğunu ifade etti.

Devlet başkanından dolar çıkışı

Bu arada Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto'dan çok dikkat çekici bir dolar çıkışı geldi.

Cumhurbaşkanı, "Varsa elinizdeki dolarlardan kurtulun. Birkaç hafta içinde piyasa çok farklı olacak.” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin