Doları kopartacak dalga mı geliyor? Merkez Bankası'ndan dolar hamlesi. Şenol Babuşcu'dan dikkat çeken dolar iddiası

Dolar 20 liraya dayandı, Ziraat Bankası eski genel müdürü Şenol Babuşcu'dan paylaşım geldi. İşte Babuşcu'nun dikkat çeken dolar açıklaması...

Google Haberlere Abone ol
Doları kopartacak dalga mı geliyor? Merkez Bankası'ndan dolar hamlesi. Şenol Babuşcu'dan dikkat çeken dolar iddiası

Dolar uzun bir aradan sonra yeniden bir hareketlenme içerisinde. 

Bankalar arası dolar kuru alış ve satış rakamlarına baktığınızda inanılmaz bir makas farkı var.

Bankalar şu anda doları 19,35 liradan alırken, satış rakamı olarak ise 20 liranın üzerinde.

Dolarla ilgili çok ilginç bir paylaşım Ziraat Bankası eski genel müdürü Şanol Babuşçu'dan geldi.

Babuşçu sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu, "Döviz piyasası çok hareketli. Bankalarda dolar kuru 19.30-19.95 Kapalıçarşı'da ise 19.80-2.050 arasında seyrediyor. Merkez Bankası kurların seçime kadar sıçramaması için ciddi çaba sarfediyor. Bankacılar bireysel müşterilerin döviz talebinin hergeçen gün arttığını söylüyor." açıklamasında bulundu.

Babuşçu bir başka mesajında da "Merkez Bankası bankalara dövizde işlem saati kısıtlaması getirdi.. Bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alabilecek." ifadesini kullandı.

Babuşcu bu paylaşımdan sonra şu iki mesajı paylaştı:

S&P: Türk bankaları risk altında Yayınladığı bir raporda,“Türk bankalarının, olumsuz piyasa duyarlılığına, artan riskten kaçınmaya, küresel likiditedeki düşüşlere ve yüksek finansman maliyetlerine karşı özellikle savunmasız olduğunu düşünüyoruz.”

"Bankalar, emlak fiyatlarındaki artış ve hiperenflasyon ortamında son derece uyumlu para politikası gibi son yıllarda oluşan ekonomik dengesizliklerin çözülmesine önemli ölçüde maruz kalmaya devam ediyor” ifadelerine yer vererek, bankalara yönelik risklerin altını çizdi(Ekonomim)

Babuşcu'nun bu paylaşımından önce ise İngiliz ekonomist Timothy Ash'ın sözüne yer verdi ve bununla ilgili paylaşımlarda bulundu.

İşte Babuşcu'nun paylaşımları:

1/3 İngiliz ekonomist Timothy Ash: “Yabancı yatırımcı, Türkiye’deki parasal ayarlar nedeniyle güven duymuyor. Türkiye’ye yönelik olumsuz oranlar var ve sürekli krizin eşiğinde izlenimi veriyor. Bu ortamda Türk Lirası’na bağlı varlıklara yatırım yapmayı savunmak oldukça zor.”

1. Alternatif:Muhalefet kazanırsa, yabancı yatırımcılar muhalefetin ekonomi ekibini iyi tanıyor ve saygı duyuyor. Batılı yabancı sermayenin Türkiye’ye akacağını göreceğiz. Muhalefet bu yatırımcı rüzgârını arkasına alacak.

2.Alternatif:Erdoğan kazanırsa,TL değer kaybedecek. Merkez Bankası faizleri yükseltmek zorunda kalacak. Daha da para çıkışı yaşanabilir. Hükümet kısa sürede ödemeler dengesinde zorlukla karşılaşacak. Körfez ülkeleri destek olmak için Ortodoks politikalara dönüş isteyebilir.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin