25 Kasım Dolar ve Euro'da son durum: 25 Kasım Dolar ve Euro kaç TL? 25 Kasım (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Dolar, geçtiğimiz günlerde yaşadığı yükselişin ardından düşüşe geçti. Dün gün içerisinde 11,60 seviyesine kadar gerileyen Dolar, bugün güne 12 liranın altında başladı. Gün içindeki dalgalanması çok yüksek olan Dolar kuru, piyasalarda endişeye neden oluyor. Euro da aynı şekilde düşüş yaşayarak 13,50’nin altında güne başladı. Peki, 25 Kasım Dolar ve Euro ne kadar oldu? İşte güncel fiyatlar…

Google Haberlere Abone ol
25 Kasım Dolar ve Euro'da son durum: 25 Kasım Dolar ve Euro kaç TL? 25 Kasım (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Döviz kurları hareketli seyrine devam ediyor. Gün içerisinde ani yükseliş ve düşüşleri ile dikkat çeken Dolar ve Euro, piyasalarda endişeye neden oluyor. Ticaret yapan birçok kişi, dolar kurundaki oynaklık nedeniyle işlerine devam ederken zorluk çekiyor. Dolar endeksi yüzde 0,14 düşüşle şu an için 96,74 seviyesinden işlem görürken, Euro/Dolar paritesi ise 1,1214 seviyesinde bulunuyor. 25 Kasım Dolar ve Euro kaç TL?

Dolar/TL’nin 1 aylık ima edilen oynaklığı 179 baz puan yükselişle yaklaşık yüzde 53’e çıktı. Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i bir ara 492,7 baz puan seviyesine çıktı ve son bir yılın zirvesine ulaştı. Türkiye 10 yıllık tahvil getirisi günü 73 baz puan artışla iki yılın zirvesi olan 21,10’dan tamamladı.

Deutsche Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının hükümetin TL’deki değer kaybı ve yüksek enflasyon ile ilgili henüz endişeli olmadığına işaret ettiğini söyledi.

25 Kasım Dolar ve Euro'da son durum: 25 Kasım Dolar ve Euro kaç TL? 25 Kasım (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Kendileri de dahil piyasaların dolarizasyonda artış beklediğini belirten Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bir sonraki adımının ne olacağını tahmin etmenin zor olduğunu ve bunun büyük oranda Türk varlıklarının gelecek birkaç gündeki performansına bağlı olduğunu vurguladı.

TCMB’nin sözlü müdahalesinin kurun istikrara kavuşması için yeterli olmadığını dile getiren banka, daha agresif bir yaklaşımın gerektiğini fakat bunun istenip istenmediğinin şüpheli olduğunu ifade etti. Banka, hükümetin politikalarındaki değişim göz önüne alındığında acil bir faiz artırımı yapılmasının düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

"PİYASADA 100 BAZ PUANLIK ACİL FAİZ ARTIŞI BEKLENTİSİ"

25 Kasım Dolar ve Euro'da son durum: 25 Kasım Dolar ve Euro kaç TL? 25 Kasım (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 2

Para politikasında herhangi bir değişiklik olmadığı sürece Türk lirasının değer kaybetmesini beklediklerini belirten Deutsche Bank, kurdaki yükselişin Türk ekonomisindeki yapısal kırılganlıkları ortaya çıkarabileceğini dile getirdi.

Türk lirasındaki değer kaybı ve fiyatlardaki kur geçişkenliği düşünüldüğünde bunun manşet enflasyona etkisinin önümüzdeki altı ayda 3 yüzde puan olacağını belirten Deutsche Bank ekonomistleri, tedarik sıkıntıları ve iş ortamındaki belirsizliğin artmasıyla Türkiye’nin gelecek yıl daha düşük bir büyüme rakamı yakalayacağını belirtti.

Türkiye’deki negatif reel faizin iki basamaklı sayılara ulaşabileceğini belirten Deutsche Bank, piyasaların geçen haftaya kadar agresif bir faiz indirimini fiyatladıklarını fakat şu an halihazırda 100 baz puanlık acil bir faiz artırımına göre pozisyonlanmaya başladıklarını söyledi.

DOLAR NE KADAR?

25 Kasım Dolar ve Euro'da son durum: 25 Kasım Dolar ve Euro kaç TL? 25 Kasım (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 3

Güne 11,96 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %2,21 artışla 12,15 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 11,59, en yüksek 13,18 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 11,88 seviyesinde kapattı.
 
EURO NE KADAR?

25 Kasım Dolar ve Euro'da son durum: 25 Kasım Dolar ve Euro kaç TL? 25 Kasım (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 4

Güne 13,40 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %2,34 artışla 13,64 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 13,00, en yüksek 14,8 seviyelerini gören Euro, günü 13,32 seviyesinde kapattı.
 
STERLİN NE KADAR?

25 Kasım Dolar ve Euro'da son durum: 25 Kasım Dolar ve Euro kaç TL? 25 Kasım (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 5

Güne 15,94 ile başlayan İngiliz Sterlini kuru, bugün itibarıyla %2,21 artışla 16,20 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 15,48, en yüksek 17,62 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 15,85 seviyesinde kapattı

Etiketler dolar sterlin euro
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin