Dolar, yeni haftaya rekorla başladı! Piyasalar, FED'in alacağı kararı bekliyor

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin artan endişelerle yeni haftaya negatif bir seyirle başlarken, dolar/TL 2022 yılının rekorunu kırarak yükselişini sürdürdü. Dolar şu saatlerde 17.85'ten işlem görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolar, yeni haftaya rekorla başladı! Piyasalar, FED'in alacağı kararı bekliyor

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu hafta yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceği tahmin edilirken, eylül toplantısında bankanın yüzde 51 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 40 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışı yapılacağı öngörülüyor.

Bu hafta ABD'de veri gündeminin oldukça yoğun olması dikkati çekerken, Fed'in çarşamba günü açıklanacak faiz kararı sonrasında piyasalarda veri odaklı bir seyrin öne çıkması bekleniyor.

DOLARDA SON DURUM
Söz konusu gelişmelerle birlikte serbest piyasada 17,73 liradan alınan dolar 17,85 liradan satılıyor. 18,13 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 18,25 lira olarak belirlendi.

Cuma günü, doların satış fiyatı 17,7220 lira, avronun satış fiyatı ise 18,1290 lira olmuştu.

ÇİN BASKISI
Öte yandan Çin'de devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını da ekonomik aktiviteye ilişkin korkuları canlı tutuyor. Teknoloji şirketlerindeki negatif seyir Çin pay piyasalarındaki düşüşe öncülük ederken, Çin hükümetinin inşaat sektöründe sorunlu firmalar için yeni bir fon kurulduğunu açıklaması sonrası pozitif seyreden gayrimenkul sektörü hisseleri satış baskısını sınırlı da olsa törpülüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin