Dolar ve eurosu olanlar dikkat! Doların nerede duracağını açıkladı. Ekonomist Remzi Özdemir'e göre dolar ve euro bu karar alınırsa anında düşecek

Dolar 15 lira sınırına dayandı ve Merkez Bankası şu ana kadar piyasaya dolar satarak 4 kez müdahale etti. Ancak dolar kuru şu anda 14 lira üzerinde seyrediyor. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu 16 Aralık'ta faiz ile ilgili kararını verecek ancak ekonomist Remzi Özdemir'den piyasalardaki yangınla ilgili çok çarpıcı açıklamalar geldi. Merkez Bankası'nın her döviz satışında birilerinin kara geçtiğini hatırlatan Özdemir, doların nasıl düşeceğini ve nereye kadar gideceğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Dolar ve eurosu olanlar dikkat! Doların nerede duracağını açıkladı. Ekonomist Remzi Özdemir'e göre dolar ve euro bu karar alınırsa anında düşecek

Ekonomist Remzi Özdemir Perşembe günkü Merkez Bankası’nın faiz kararını işaret etti ve uyardı.

İşte Yeniçağ'da yer alan Remzi Özdemir'in konuyla ilgili açıklaması:

"Merkez Bankası geçtiğimiz hafta dolara 3 kez müdahale etti. Bu müdahalenin amacı 14 lirayı kırmızı çizgi olarak göstermesiydi. Yani dolar 14 liraya her yaklaştığında müdahale etti. Milyonlarca dolar adeta yakıldı ama para etmedi.  Dolar haftanın ilk günü 14 liranın üzerine çıktı. 

Peki dolar neden yükseliyor?

Son bir ayda 5 lira yükselen dolara neden bu kadar talep var?

Önce bu sorunun nedenini tespit etmek lazım. Türkiye ihracat için tüm bu kur hareketine izin veriyor tam bir çaresizlik söylemi. Türkiye kasasında para olmadığı için sadece böyle söylemek zorunda kalıyor.

 

Merkez Bankası son 3 müdahalede toplam 2 milyar dolara yakın satış yaptı. Piyasa Merkez Bankası’nın elini gördüğü için Merkez Bankası’nın her satışı onlar için daha ucuza alım fırsatı. Geçen hafta Merkez Bankası müdahalesiyle dolar 12.500 liraya gelmişti.

İşte orada alan kişiler bile bugün yüzde 5’in üzerinde karda. 

Dolar ve eurosu olanlar dikkat! Doların nerede duracağını açıkladı. Ekonomist Remzi Özdemir'e göre dolar ve euro bu karar alınırsa anında düşecek - Resim : 2

Böyle olunca artık Merkez Bankası’nın çaresizliği görülüyor. 

Merkez Bankası’nın elinde dövize müdahale edecek hiçbir silahı yok! Tek silahı faiz ve onu da siyasi irade elinden aldı. 

Gelelim dolar bu yükselişini nerede noktalayacak?

Dolar şu an uzay boşluğunda ve bu uzayın derinliklerinin sonunu bilen yok! Türk lirasındaki değer kaybında aynen öyle.

Merkez Bankası en az 10 puan faiz arttırmadan dolarda kimse düşüş beklemesin. 

Hele çarşamba günü AKP grup toplantısı öncesi Erdoğan’ın konuştuğu saatlere çok dikkat etmekte yarar var.

Perşembe günkü PPK toplantısı gerçekten çok önemli. Merkez Bankası’nın olası bir 100 ve üstü faiz indirimi doların yükselişini devam ettirecektir. 200 baz puan doların çok rahat 15 liranın üzerine çıkmasına neden olur."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin