Dolar ve Euro’da düşüş bugün de devam ediyor: 14 Ocak Dolar ve Euro ne kadar? 14 Ocak (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL?

Dolar ve Euro’da son günlerde hareketli zamanlar yaşanıyor. Son haftalarda yükseliş eğilimi ile hareket eden Dolar, 13,90 seviyesine kadar yükseldi. Ancak ardından düşüş yaşayarak hafta başından bu yana aşağı yönlü hareketini devam ettiriyor. Dolar dün gün içerisinde en düşük 13,15 seviyesini görürken, Euro ise en düşük 15,08 seviyesini gördü. Peki, bugün 14 Ocak Dolar ve Euro kaç TL? İşte detaylar…

Google Haberlere Abone ol
Dolar ve Euro’da düşüş bugün de devam ediyor: 14 Ocak Dolar ve Euro ne kadar? 14 Ocak (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL?

Dolar dalgalı hareketini sürdürürken, yaşanan değişimler de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Dolar geçtiğimiz haftalarda yatay bir seyirde ilerlerken, son günlerde ise ani düşüş ve çıkışlar yaşıyor. Dolar dün günü 13,57 ile kapatmasının ardından bugün güne 13,59 ile başladı. Euro ise günü 15,57 ile bitirmesinden sonra bugün güne 15,62 ile başladı. İşte Dolar ve Euro’da son durum.
 
Dolar endeksi şu an için yüzde 0,13 düşüşle 94,66 seviyesinde yer alırken, Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0,12 artışla 1,1467 seviyesinde işlem görüyor.

NEBATİ: ENFLASYON OCAK'TA PİK YAPAR AMA HAZİRAN 2023’E TEK HANEYLE GİRECEĞİZ

Dolar ve Euro’da düşüş bugün de devam ediyor: 14 Ocak Dolar ve Euro ne kadar? 14 Ocak (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Ocak ayında pik noktaya ulaşmasını, buna karşın dünyadaki gelişmeler, gıda ve enerji fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte Mayıs ayından itibaren düşüş yaşanacağını, Kasım ve Aralık ayı enflasyonlarının bazdan çıkmasıyla sene sonunda da anlamlı bir düşüşün geleceğini söyledi. Nebati, “Ben seçime tek haneli enflasyonla gideceğim 2023 Haziran ayında.” dedi.

Yıllık enflasyonun kurdaki yükseliş, ücret artışları, yeniden değerleme oranı kapsamında yapılan artışlar gibi etkenlerle ocak ayında pik noktasına ulaşmasını öngördüğünü anlatan Nebati, bu noktada kurun stabil hale gelmesinin ise bir avantaj olduğunu söyledi.

Nebati, “Biz şu anda Aralık ayının kamburunu taşıyoruz. Yazın gerek gıda fiyatlarındaki gevşeme, ki şu an dünyada bir enflasyon da var, bu ikisinin etkisinin azaldığı bir döneme giriyoruz. Enerji ihtiyacımızın azalması, gıda fiyatlarındaki normalleşmeler bizim artık yeni bir patikaya girdiğimizi gösteren en önemli aylar olacak.” dedi.

'MERKEZ BANKASI'NIN NASIL KARAR ALACAĞINI BİLMİYORUM'

Dolar ve Euro’da düşüş bugün de devam ediyor: 14 Ocak Dolar ve Euro ne kadar? 14 Ocak (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL? - Resim : 3

Bakan Nebati, Merkez Bankası’nın ilk çeyrekte gevşemenin etkisini izleme kararını desteklerken de “Merkez Bankası’nın nasıl karar alacağını bilmiyorum. Benim görüşüm, ocak, şubat ve mart ayını şöyle bir görmemiz lazım.” değerlendirmesini yaptı.

Nebati, 2022 için büyüme beklentilerinin sorulması üzerine de “İddialı bir şey söylüyorum; büyümeyle ilgili de ben piyasadaki iştahı görüyorum” dedi.

DOLAR NE KADAR?

Dolar ve Euro’da düşüş bugün de devam ediyor: 14 Ocak Dolar ve Euro ne kadar? 14 Ocak (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL? - Resim : 4

Güne 13,59 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,25 azalışla 13,54 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 13,15, en yüksek 13,67 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 13,57 seviyesinde kapattı.
 
EURO NE KADAR?

Dolar ve Euro’da düşüş bugün de devam ediyor: 14 Ocak Dolar ve Euro ne kadar? 14 Ocak (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL? - Resim : 5

Güne 15,62 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,46 azalışla 15,51 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 15,08, en yüksek 15,70 seviyelerini gören Euro, günü 15,57 seviyesinde kapattı.
 
STERLİN NE KADAR?

Dolar ve Euro’da düşüş bugün de devam ediyor: 14 Ocak Dolar ve Euro ne kadar? 14 Ocak (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL? - Resim : 6

Güne 18,69 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,32 azalışla 18,58 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 18,07, en yüksek 18,78 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 18,63 seviyesinde kapattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin