Müdahale sonrası dolarda son durum ne? 3 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Dolar ve Euro’da yaşanan haraketlilikler yakından takip ediliyor. Yatırımlarını Dolar ve Euro’ya yapan vatandaşlar, dolardaki kur hareketini merak ediyor. 1 Aralık günü Doların 14 sınırına yaklaşmasının ardından Merkez Bankası dolara müdahalede bulundu. Bugün gün içerisinde 13,88'e tırmanan dolara Merkez Bankası'ndan ikinci bir müdahale daha geldi. Müdahale sonrası Dolar 13,50 seviyesine geriledi.

Google Haberlere Abone ol
Müdahale sonrası dolarda son durum ne? 3 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Dolar, haftanın son işlem gününe 13,50'nin üzerinde başladı. Pazartesi günü, 13 liranın altında haftaya başlayan Dolar kuru, haftanın son işlem gününde 14 seviyesine yakın seyrediyor. Bu hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT konuşması, Merkez Bankası’nın dolara iki kere müdahale etmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki görev değişimi ve son olarak Osman Kavala hakkında çıkan karar, Dolar ve Euro’nun hareketlerinde etkili oldu.

MERKEZ BANKASI'NDAN İKİNCİ MÜDAHELE

Müdahale sonrası dolarda son durum ne? 3 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Merkez Bankası, 2014 yılından bu yana yaptığı ilk doğrudan döviz müdahalesini önceki gün gerçekleştirdi. Merkez Bankası tarafından piyasada yapılan işlem tutarının 1 milyar dolar olduğu öne sürüldü.

Merkez Bankası, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde yeniden doğrudan müdahale edildiğini bildirdi.

TCMB'den yapılan açıklamada;

"Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." denildi.

Merkez Bankası en son doğrudan satım yönünde müdahaleyi 1 Aralık Çarşamba günü yaptı.

Dolar 13,88 seviyesine yükselmesinin ardından 5 dakika içerisinde 13,50'nin altına geriledi. Kapanışa doğru Dolar ve Euro tekrar yükselişe geçti. Dolar 13,80'in Euro ise 15,60'ın üzerine çıktı.

Müdahale sonrası dolarda son durum ne? 3 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 3
 
Dolar endeksi şu an için yüzde 0,13 düşüşle 96,28 seviyesinde yer alırken, Euro/Dolar paritesi yüzde 0,05 düşüşle 1,1294 seviyesinde bulunuyor.

BAKANLIKTA GÖREV DEĞİŞİMİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda görev değişimi oldu. Cumhurbaşkanı Kararı ile Lütfi Elvan’ın istifası kabul edildi, yerine bakan yardımcısı Nureddin Nebati atandı.
 
Yeni bakan Nureddin Nebati son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu yeni ekonomi modelini destekleyen mesajlarıyla dikkat çekmişti.

FITCH GÖRÜNÜMÜ DÜŞÜRDÜ

Uzmanlar, akşam saatlerinde yaşanan yükselişte son aylarda gündemi meşgul eden faiz konusunun yanında Fitch'in Türkiye'nin kredi not görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e çevirmesinin etkisi olduğunu da belirtti.

Bir başka kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in de bu gece yarısı Türkiye'nin raporunu açıklaması ve "B2" olan kredi notu ile "Negatif" olan görünümünü koruması bekleniyor. Kuruluş, belirlenen takvimde her zaman rapor açıklamayabiliyor. 

Yurt dışında ABD işgücü rakamları piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

TÜİK ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI

Müdahale sonrası dolarda son durum ne? 3 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 5

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım 2021 enflasyon verilerini açıklandı. Kasım'da enflasyon yüzde 3.51 arttı, yıllık bazda ise enflasyon 21.31 oldu.

ENAG: Yıllık artış oranı yüzde 58,65

ENAG'ın (Enflasyon Araştırma Grubu) sosyal medya platformu Twitter üzerinden ve kendi internet sitelerinden paylaşım yaptı.

ENAG, "ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Kasım ayında %9.91 arttı, E-TÜFE’deki son 12 aylık artış oranı ise %58.65 olarak gerçekleşti" dedi.

DOLAR NE KADAR?

Müdahale sonrası dolarda son durum ne? 3 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 6

Güne 13,69 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,41 artışla 13,71 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 13,14, en yüksek 13,83 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 13,68 seviyesinde kapattı.
 
EURO NE KADAR?

Müdahale sonrası dolarda son durum ne? 3 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 7

Güne 15,52 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,38 artışla 15,56 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 14,90, en yüksek 15,67 seviyelerini gören Euro, günü 15,51 seviyesinde kapattı.
 
STERLİN NE KADAR?

Müdahale sonrası dolarda son durum ne? 3 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 8

Güne 18,27 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,15 azalışla 18,22 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 17,48, en yüksek 18,42 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 18,25 seviyesinde kapattı.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin