Dolar alanlar da satanlar da şokta. Böyle makas farkı görülmedi. Dolar alış ile dolar satış kuru arasında makas farkı 1.18 TL oldu

Dolarda hareketlilik sürüyor. Bankalar doları 19,35'ten alırken 20 liranın üzerinde bir fiyattan da satış yapıyor. Serbest piyasada dolar koptu gidiyor, 20 liranın üzerine çıktı. Dolar/TL’de makas farkı ise, 1.18 liraya kadar yükseldi. İki ünlü ekonomistten dolarla ilgili anında yorum geldi. Şenol Babuşcu ve Özgür Demirtaş, doların 20 TL'yi geçmesi üzerine bu yorumları paylaştı ve uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Dolar alanlar da satanlar da şokta. Böyle makas farkı görülmedi. Dolar alış ile dolar satış kuru arasında makas farkı 1.18 TL oldu

Döviz kurlarında yukarı yönlü hareket sürüyor. Sert bir hareket gözlenmese de kurlarda yön yukarı. Bunun yanı sıra bankalararası piyasa ile serbest piyasa ve bankaların sattığı döviz kurlarında fiyatlamadaki ayrışma ise büyüyor. Bugün bankalararası piyasada dolar kuru 19.40 seviyesinin üzerinde kaldı. Euro/TL ise 21.30 liranın üzerini gördü.

Ekonomim.com'daki habere göre serbest piyasada ise dolar/TL 20.56 liradan, Euro ise 22.49 liradan satıldı. Bankalarda ise, dolar 19.57 liranın bile üzerinde fiyatlandı. Böylece bankalararası piyasadaki fiyat ile serbest piyasa ve bankaların satış fiyatı arasındaki makas 1.18 liraya kadar yükseldi. Bankacılık sektörü kaynakları makasın açılmasını talebi caydırmaya yönelik bir hamle olarak değerlendirdi.

İki ekonomistten yorum

Dolar kuru 20 liradan işlem görmeye başladı iki ünlü ekonomistten bu yorumlar geldi.

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu, sosyal medyada üzerinden yaptığı paylaşımda "An itibariyle bir bankanın dolar alış kuru: 19,3870, dolar satış kuru: 20,3870. Twit bu kadar… Merkez Bankası’nın “Liralaşma” stratejisine yeni bir ad bulmasının zamanı geldi de geçti. Bence “Dolarlaşma” olsun." ifadesini kullanırken ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan da dolar üzerine bir yorum geldi. 

Özgür Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Ahh ahh ahh Dolar Koptu gidiyor Çok söyledik, çok konuştuk, çok yazdık Kapalıçarşı kuru: 20.25" paylaşımında bulundu.

Demirtaş önceki paylaşımında da "Arkadaşlar herkesi dün geceki gülmelerden sonra artık ciddiyete davet ediyorum: Serbest piyasa ve Bankalarda oluşan ÇİFT Dolar kuru sağlıklı değil. Bu konunun çözülmesi lazım. Bankalarda Dolar kuru 19.39 dan, Kapalıçarşıda 20.09 dan bozuluyor. İnsanlar bavulla çarşıya gidiyor!" ifadesini kullanmıştı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin