Dolar 9 liraya dayandı! 9 Ekim Dolar kuru: Dolar ve Euro ne kadar?

Dolar kuru bugün 8,96 TL’den işlem görüyor. Dün güne yükselişle başlayan Dolar kuru, günü 8,95 seviyesinde kapatmasını ardından birçok piyasada şu an için 8,99 seviyesinde bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun 16 ay sonra faizleri indirmesi kararının ardından yükselişi hızla devam eden Dolar, birçok kişiyi endişelendiriyor. Euro ise rekor kırarak şu an için 10,41 seviyesinden işlem görüyor. Peki, bugün Dolar ve Euro ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Dolar 9 liraya dayandı! 9 Ekim Dolar kuru: Dolar ve Euro ne kadar?

Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrasında yükselişi bir hayli hızlı olan Dolar ve Euro, Merkez Bankası başkanının görevden alınacağı söylentileriyle beraber rekor kırdı. Dolar kuru 8,99 seviyesine yükselirken, Euro kuru ise 10,41 seviyesinden işlem gördü. Vatandaşlar, Dolar ve Euro’nun daha ne kadar yükseleceği konusunda ise tedirgin. Dolar endeksi bir önceki kapanışa göre yüzde 0,12 değer kaybıyla 94,10 seviyesinde yer alıyor.

Dolar 9 liraya dayandı! 9 Ekim Dolar kuru: Dolar ve Euro ne kadar?

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun işten çıkarılacağına dair iddialarla birlikte Türk Lirası'nı 'salladığı' yönünde bir yazı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beklediği faiz indirimlerinin geçtiğimiz aya kadar yapılamamış olmasından dolayı 'hayal kırıklığı yaşadığı' Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na 'güvenini kaybettiği'ne dair Reuters'ın yayınladığı haberi hatırlatan Financial Times, ABD Doları’na karşı Türk Lirası’nın yüzde 1 değer kaybettiğini ve Dolar/TL kurunun 8.99’lara çıktığını vurguladı.

Haberde ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, söz konusu iddiaları yalanladığı kaydedildi.

DOLAR NE KADAR?

Dolar 9 liraya dayandı! 9 Ekim Dolar kuru: Dolar ve Euro ne kadar? - Resim : 3

Amerikan Doları kuru, bugün itibarıyla %1,06 artışla 8,96 liradan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Dolar 9 liraya dayandı! 9 Ekim Dolar kuru: Dolar ve Euro ne kadar? - Resim : 4

Euro kuru, bugün itibarıyla %1,38 artışla 10,41 liradan işlem görüyor.

STERLİN NE KADAR?

Dolar 9 liraya dayandı! 9 Ekim Dolar kuru: Dolar ve Euro ne kadar? - Resim : 5

İngiliz Sterlini kuru, bugün itibarıyla %1,13 artışla 12,24 liradan işlem görüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin