Dolar 24 TL gündem oldu şimdi 'boğa' zamanı

Sosyal medyada Google'nın Dolar 24 TL güncellemesi gündem olurken, gözler doların bu haftaki seyrinde. Küresel piyasalar bu iki gelişmeyi bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolar 24 TL gündem oldu şimdi 'boğa' zamanı

Bloomberg''in Dolarda 'boğa' beklenti haberi...

Küresel piyasalar Fed toplantısından çıkacak mesajlara odaklanırken opsiyon piyasası üzerinden dolarda beklentilerin iyimser olduğu görüldü.

Küresel piyasalar Fed kararı ve ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklayacağı borçlanma programına odaklanırken, dolarda beklentilerin iyimser tarafta olduğu görüldü.

Bloomberg tarafından Bloomberg Dolar Endeksi üzerinden yapılan hesaplamalara göre opsiyon piyasasında dolar beklentilerinin pozitif olduğu izlendi.

Göstergeler önümüzdeki haftaya ilişkin opsiyonların primli işlem gördüğüne işaret etti. Bununla birlikte son dönemde görülen zirve seviyelerin tekrar kaydedilmediği izlendi.

En likit opsiyon sözleşmesinde satım ve alım opsiyonu arasındaki volatilite farkını gösteren gösterge Bloomberg Dolar Endeksi'nde vadeye kalan gün noktasında 11 baz puan oldu. Geçen hafta bu gösterge 10 baz puana düşerek son 3 aydaki en düşük iyimser beklentiye işaret etmişti. 20 Ekim'de söz konusu gösterge 35 baz puan olarak kaydedilmişti.

Bu durum piyasada doların görünümü açısından piyasa beklentilerinde doğrudan bir değişime işaret etmese de beklentilerin yönü açısından sinyaller vermesiyle dikkate alınıyor.

Bloomberg'in yaptığı teknik analizler euronun da daha iyimser bir kanalı test ettiğine işaret etti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin