Dolar 21 TL'ye düşecek, gram altın 1300 lira olacak. Şakkadanak sözleriyle gündem olmuştu. Erdoğan'ın Merkez Bankası ve faiz çıkışından sonra Necmettin Batırel'den flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası ve faizle ilgili yaptığı açıklamalardan sonra bir açıklama yapan ve bir dönemler Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile katıldığı bir televizyon programında “Şakkadanak 10 milyar dolar satarım herkes şaşırır, ardından bir 10 milyar dolar daha satarım” sözleriyle gündem olan Necmettin Batırel'den dolarla ilgili yeni açıklama geldi: Dolar 21 TL'ye, gram altın 1300 liraya kadar gerileyecek. İşte Batırel'in gerekçesi...

Google Haberlere Abone ol
Dolar 21 TL'ye düşecek, gram altın 1300 lira olacak. Şakkadanak sözleriyle gündem olmuştu. Erdoğan'ın Merkez Bankası ve faiz çıkışından sonra Necmettin Batırel'den flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ekonomiye yönelik önemli mesajlar verdi.

Faiz politikasında ciddi değişime gidildiği yanılgısına düşülmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Ben burada aynıyım. Hazine ve Maliye Bakanımızın atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik" dedi.

Erdoğan bununla ilgili olarak "Bazı arkadaşlar 'Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor' gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanı'mızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası ile atmasını kabullendik, hayırlı olsun dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik. Bunu neye dayanarak söylüyoruz? Biliyorsunuz başbakanlığım döneminde biz (enflasyonu) tek haneye düşürdüğümüzde faiz 4,6'ydı, enflasyon da 6,2'ydi. O zaman yine bu işleri beraber yaptık ve şimdi de Sayın Bakan'ımıza bunları söyledik, aynı şekilde bunu birlikte yapmalıyız. Biz o zaman 'düşük faiz, düşük enflasyon' teorisiyle çalıştık. Şimdi de aynı anlayışla çalışıyorum, aynı düşüncedeyim ve bu şekilde bunu başarabiliriz diye inanıyorum." ifadesini kullandı.

 

Necmettin Batırel doların düşeceğini açıkladı

Yıllar önce Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile katıldığı bir televizyon programında “Şakkadanak 10 milyar dolar satarım herkes şaşırır, ardından bir 10 milyar dolar daha satarım” sözleriyle hafızalara kazınan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel'den dolarla ilgili yeni açıklama geldi.

Batırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası'nın faizi artırması durumda dolar kurunun gerileyeceğini savundu. Doların yanı sıra altında da düşüş bekleyen Batırel, gram altının 1300 liraya kadar gerileyeceğini öne sürdü.

Batırel, "Merkez Bankası politika faizini %20'ye çıkarırsa, dolar 21.00 TL'ye düşer. Bu durumda altının onsu 1950 dolarda kalsa dahi şu anda 1480 liradan satılan gram altın 1300 liraya iner.. Altında mevcut seviyeden satış yapın, düşünce alın"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin