Dolandırıcı fenomen hakkında yeni iddialar. Kıvanç Talu ve Beril Talu insanları ponzi yöntemiyle mi kandırdı? İşte detaylar...

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve reklamcı eşi Beril Talu hakkında insanları dolandırıp yurt dışına kaçtıkları iddia edilmişti. Çiftten bu iddialara hala yanıt gelmedi. Eski Mali Şube Müdürü Furkan Sezer ise çiftin insanları dolandırırken ponzi sistemini kullandıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcı fenomen hakkında yeni iddialar. Kıvanç Talu ve Beril Talu insanları ponzi yöntemiyle mi kandırdı? İşte detaylar...

“Var Böyle Tipler” hesabıyla tanınan ve videoları milyonlarca kez izlenen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu 100 milyon liralık dolandırıcılık iddiasıyla gündemde.
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun yakın çevresinden “işbirliği teklifi” ile aldığı parayla yurt dışına kaçtıkları öne sürüldü.

“2 AYDA 15 MİLYON DOLAR PARA KAZANIYOR”

Sözcü TV'de İpek Özbey'in programa katılan Eski Mali Şube Müdürü Furkan Sezer, 100 milyon liralık dolandırıcılık iddiasıyla ülkenin gündemine oturan sosyal medya fenomeni çiftin kullandığı dolandırıcılık sisteminin isminin ‘ponzi’ sistemi olduğunu belirtti. Sezer şöyle devam etti:

“Bu sistemle ilk dolandırıcılık 1920 yılında yapılıyor. Yaklaşık 103 yıldır kullanılan bir dolandırıcılık sistemi ponzi sistemi. ‘Saadet zinciri’ diye de biliyoruz. İlk dolandırıcısından ismini alıyor.

Bir hikaye uyduruyor. Yatırım yapacak kişileri ikna ediyor. ‘Arbitraj karı ile para kazanıyorum' deyip, ‘Pul alıyorum pulların satışımda para kazanıyorum' deyip, 2 ayda 15 milyon dolar para kazanıyor.

Yatırım yapacak kişiyi ikna ediyorsunuz, sürekli aşağıdan gelen yeni yatırımcılardan üstteki ilk üye olanların kârını ödüyorsunuz. Her yeni kazanan altına birtakım kişileri eklemek zorunda ki, hem kendisi para kazansın hem de yukarıya para çıksın.
Sonsuz bir sistem değil, mutlaka bir yerde tıkanıyor. Ya son katılanın parasını ödeyemez hale geliyorsunuz, aynı hızla, aynı sayıda ve nitelikli mağdurlar gelmediği sürece. Sistem bir yerde tıkanıyor. Çiftlik Bank'ta da gördük bunu. ”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin