Dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'in davası görüldü. Mahkemeden karar çıktı

Adıyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora ile fotoğrafı ortaya çıkan HDP Milletvekili Güzel hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yargılanmasına devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'in davası görüldü. Mahkemeden karar çıktı

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Okay Koç, Güzel'in Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendiğini bu nedenle duruşmaya katılmayacağını gerekçe gösteren mazeret dilekçesini okudu.

Söz alan sanık avukatı Senem Doğanoğlu, bir önceki celsede "durma" talebinde bulunduklarını hatırlatarak bu talebi yinelediklerini söyledi.

Talep üzerine görüşü sorulan duruşma savcısı, sanığın 22 Aralık 2022'de milletvekilliğinin sonlandırıldığını ve yargılanmasında hukuken bir sakınca olmadığını vurgulayarak, talebin reddini istedi.

DURMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının "durma" talebinin oybirliğiyle reddedildiğini açıkladı.

Bunun üzerine sanığın tutukluluk durumuyla ilgili görüşü sorulan duruşma savcısı, sanığın üzerinde sahte kimlikle yakalandığını, kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle Güzel'in tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Güzel'in tutukluluk durumuna ilişkin söz alan avukat Arzu Eylem Kayaoğlu, müvekkilinin evde olmadığı anda çilingirle evine girildiğini, bu durumun yasalara uygun olmadığını savundu.

Kayaoğlu, "Müvekkilimin farklı bir kimlikle yakalanmış olması yargıya güvenmemesinin sebebidir. Müvekkilim yargıya güvenmeyerek, kendi emniyetini kendi sağlamıştır." dedi.

Avukat Sinem Coşkun da davaya konu olan fotoğrafların 2014'te çekildiğini, öldürülen PKK'lı Volkan Bora'nın telefonunda başka kişilerle de fotoğrafları olduğunu, o kişilerin yargılanıp beraat aldığını savundu.

ERTELENDİ

Coşkun, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı 28 Nisan 2023'e erteledi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin