Doğum gününüz sandığınızdan daha önemli! Doğduğunuz mevsim bile hayatınız üzerinde söz sahibi... Peki ama nasıl?

Astrologlar değil, bu kez bilim insanları doğum tarihleri üzerinde duruyor. Bilim insanlarına göre doğduğunuz ay ve mevsim hayatınızın yönünü değiştiriyor. Acaba bu etki nasıl gerçekleşiyor? Doğulan ay ve mevsim değiştikçe kişiler nasıl değişiyor? İşte mevsimsel detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Doğum gününüz sandığınızdan daha önemli! Doğduğunuz mevsim bile hayatınız üzerinde söz sahibi... Peki ama nasıl?

Bilim insanları doğulan aya göre bazı hastalıkların görülme oranının daha fazla olduğunu ortaya koyan araştırmalar yaptı. Kardiyovasküler hastalıklar Eylül ve Aralık ayları arasında doğanlarda daha az görülürken, kış ve ilkbahar aylarında doğanlarda daha sık görülüyor.

İlkbaharda doğduysanız daha mutlu olabilirsiniz

İlkbahar aylarında doğanlar daha düşük depresyon oranına sahiptir. İngiltere'de 58 bin kişinin katıldığı araştırmaya göre, durumun sıfır noktası Mayıs ayında doğan insanlarda görülüyor. Kasım ayında doğan bebeklerde de en düşük depresyon oranı görüldü.

Yaz aylarında doğduysanız mevsimden bağımsız hareket ediyorsunuz

Yaz ayında doğanlar mevsimsel depresyona yakalanmaya daha az eğilimli. Yaz aylarında doğanların mevsimsel duygu bozukluğu yaşama olasılığı daha düşük çıkıyor. Ağustos ayında doğan bebekler arasında bipolar tanı en düşük seviyede.

Sonbaharda doğduysanız sinir kaçınılmaz

Sonbahar ayında doğanlar daha asabi olabiliyor. Sonbaharda doğan kişiler, yalnızca düşük düzeyde depresyon yaşamıyor, aynı zamanda benzer bipolar bozukluk gibi rahatsızlıkları gösterme olasılıkları da düşük. Sonbahar aylarında doğan kişilerin daha asabi olma eğilimi var. Solunum, üreme ve nörolojik hastalıklar için Ekim ve Kasım aylarında doğan insanlar daha fazla risk altında.

Kışın doğduysanız zorluklara göğüs germeniz gerekebilir

Kış aylarında doğanlar depresyona daha meyilli. Kış aylarında doğan insanlar karşılaştıkları zorluklar nedeniyle daha yüksek psikolojik rahatsızlıkları gösterebiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre, kış ayında doğan bebekler sonbaharda doğanlara göre daha az sinirli. 2015 yılında 300 ünlüyle yapılan küçük bir araştırmada, Ocak ve Şubat ayları, ünlü olmak için en avantajlı aylar olarak görülmüş. O aylarda yaratıcılık ve problem çözme gibi işlevlerin daha yüksek olduğu tespit edilmiş. Edinilen bu bilgiler elbette doğum ayınızın bu hastalıklara yatkın olduğunu belirlemez, bu daha çok yaşadıklarınıza bağlıdır.

Etiketler yaşam doğum günü
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin