Doğum günü partisine silahlı saldırı: Çok sayıda ölü...

ABD'nin Dadeville kasabasında bir doğum günü partisine silahlı saldırı düzenlendi. Faciada en az 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Doğum günü partisine silahlı saldırı: Çok sayıda ölü...

ABD'de silahlı saldırı facilarına bir yenisi daha eklendi. Alabama eyaletine bağlı Dadeville kasabasında dün yerel saatle 22.30 sıralarında silah sesleri yükseldi. Kasabadaki Mahogany Masterpiece Dans Stüdyosu'nda düzenlenen bir doğum günü partisinde silahlı saldırı meydana geldi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, olayda en az 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Alabama eyalet Valisi Kay Ivey, "Bu sabah, Dadeville halkı ve Alabamalı kardeşlerimle birlikte yas tutuyorum. Şiddet içeren suçların eyaletimizde yeri yok. Detaylar ortaya çıktıkça kolluk kuvvetleri tarafından bilgilendiriliyoruz" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Başkan Joe Biden'ın saldırı hakkında bilgilendirildiği duyuruldu. Biden ve Beyaz Saray'ın durumu yakından izlediği belirtilen açıklamada, destek sunmak için kolluk kuvvetleri ve yerel yetkililerle temas halinde oldukları kaydedildi.

Yetkililer, silahlı saldırıyla ilgili herhangi bir gözaltının olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Associated Press'e konuşan bölge sakinlerinden Rahip Ben Hayes, saldırının 16 yaşındaki bir gencin doğum günü partisinde meydana geldiğini, bu nedenle kurbanların çoğunun gençlerden oluştuğunu aktardı.

Hayes, "Öldürülen genç adamlardan biri yıldız sporcularımızdan biriydi ve harika bir adamdı. Dolayısıyla bu öğrencilerin çoğunu tanıyordum. Dadeville küçük bir kasaba ve bu saldırı bu bölgedeki herkesi etkileyecek." şeklinde konuştu.

ABD'de 2023 yılının başından bu yana 140'tan fazla toplu silahlı saldırı meydana geldi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin