Doğum günü anısına özel sergi!

New York'taki Pace Gallery, Rauschenberg'in doğum günü anısına özel bir sergi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Doğum günü anısına özel sergi!

New York'taki Pace Gallery, ünlü Amerikalı sanatçı Robert Rauschenberg'in doğum günü anısına bir çoğu daha önce sergilenmeyen eserlerden oluşan sergi açtı. 



Pace Gallery'deki "Robert Rauschenberg: Anagrams, Arcadiane Retreats, Anagrams" başlıklı sergide, Habitat Kongresi için Birleşmiş Milletler'le birlikte İstanbul'a giden sanatçının, burada çektiği fotoğrafları kullandığı eserler yer alıyor.



Sanatçının 1996'da Habitat Kongresi için bulunduğu İstanbul'da çektiği fotoğraflarını kullandığı eserlerinin birinde, yayıkla birlikte "Ayran 15 bin lira" ifadesinin yer aldığı bir fotoğraf da bulunuyor. Sanatçı 1996'da 100 adet litografi (taş baskı) posterini Habitat yararına satışa sunmuştu.



Eserleriyle soyut dışavurumculuk akımına daha yakın bulunan Rauschenberg, 20'nci yüzyılın tanınan çağdaş sanatçıları arasında yer alıyor.



1925-2008 yılları arasında yaşayan sanatçı, araba lastiği, bisiklet lastiği, tenis topu ve içi doldurulmuş keçi gibi nesneleri değişikliğe uğratmadan, dışavurumculuğa yakın bir tarzla işlerken, resim ile kolaj ve asamblaj arasında yer alan eserler üretti. Sanatçının Pace Galery'deki sergisi, 12 Aralık'a kadar ziyarete açık kalacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin