Doğu Perinçek'ten yine Taliban çıkışı: Eşek gibi tanıyacaklar

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'a karşı sürekli övgüler dizen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten Taliban ile ilgili skandal sözler geldi: Eşek gibi tanıyacaklar

Google Haberlere Abone ol
Doğu Perinçek'ten yine Taliban çıkışı: Eşek gibi tanıyacaklar

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'daki 'Çıkış Yolu' programında yaptığı konuşmada Taliban'a verdiği desteği sürdürdü.

Taliban yönetiminin, özellikle ABD tarafından 'Eşek gibi tanınanacağını' söyleyen Perinçek, "Herkes Taliban yönetimini tanır. Çin'i Amerika 1971'e kadar tanımayacağım dedi, eşek gibi tanıdı. Bunu, Afganistan'ı da eşek gibi tanıyacak. Eşek kavramını bilerek, altını çizerek, seve seve, düşünerek seçiyorum" dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 'Taliban yönetimini tanıyoruz' bildirisine de destek veren Perinçek, bildiriyi eleştiren CHP Kadın Kolları'na da tepki gösterdi. Perinçek "Anti emperyalist, halkçı ve Atatürk devrimciliğine yakışır bir bildiri.

 Mor kadın örgütleri Afganistan'ın kurtuluş savaşına çamur atan bildiriler yayınladılar. Sen kimsin? İstediğin kadar tanıma. Senin efendin olan ABD, Almanya ve Fransa, Afganistan'ı eşek gibi tanıyacak" diye konuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin