Doğu Perinçek: Erdoğan, karşı tarafın oylarını bölsün diye Muharrem İnce'yi destekliyor. Erdoğan'a teklifini ve ret cevabının nasıl geldiğini anlattı

Vatan Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldığı bir canlı yayın programında açıklamalarda bulundu. Perinçek, seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Erdoğan, karşı tarafın oylarını bölsün diye Muharrem İnce'yi destekliyor." dedi. Doğu Perinçek, Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'na katılma tekliflerini nasıl reddedildiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Doğu Perinçek: Erdoğan, karşı tarafın oylarını bölsün diye Muharrem İnce'yi destekliyor. Erdoğan'a teklifini ve ret cevabının nasıl geldiğini anlattı

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmak için 100 bin imza toplayaman, 27 bin 55 imzada kalan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, "Erdoğan, karşı tarafın oylarını bölsün diye Muharrem İnce'yi destekliyor." yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, adaylığına ilişkin açıklama yapan Doğu Perinçek'e sert tepki gösterdi.

İnce, "Bu büyük sırrı (!) kulağına Erdoğan mı fısıldadı? Erdoğan abine söyle, sadece Doğu yetmez Batı’da da ne kadar müfteri varsa üzerimize salsa bize vız gelir tırıs gider" dedi.

Perinçek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

ERDOĞAN İLE NE GÖRÜŞTÜ?

Tayyip Erdoğan Amerika'dan korkmasaydı, ona bir öneride bulunduk, seçime kadar hükümeti paylaşalım, seçimden sonra da birlikte yönetime yön verelim dedik. Onlar bizi reddettiler. NATO'ya verdikleri oy ortada, HÜDA-PAR'ı tercih ettiler. ABD'den korktular, bu çok açık. Erdoğan'a kırılmadım ama Türkiye adına, kendisi adına üzüldüm. Kendisini Türkiye'nin geleceğinden silmiş oldu. Görüşmede Türkiye'nin zor bir döneme girdiğini söyledim. 15 Temmuz'da ilk biz çıktık, orduya ve polise görevlerini hatırlattık, bu bir Amerikancı darbe dedik. Herkesten önce tavır aldık. Darbe başarılı olsaydı biz toprak altında komşu olacaktık dedim. Çok teşekkür etti, depremle ilgili görüşlerini anlattı ve ben Devlet Bahçeli ile bu görüşünüzü Kahramanmaraş'ta görüşeceğim ve size cevabımı vereceğim dedi. 2 gün sonra Binali Yıldırım bana telefon etti ve seçimlere ayrı ayrı girme kararlarının olduğunu söyledi, ben de teşekkür ettim.

Ethem Sancak'ın AK Parti'den ayrılıp Vatan Partisi'ne katılması, AK Parti için bir alarm.

DESTEKLEYECEKLERİ BİR ADAY VAR MI?

İki tane aday var zaten, ikisi de Türkiye için çözümsüz.

Dans ederek Türkiye'nin zorluklarını yenebilir misiniz? Siz dans ederek üretim devrimi yapabilir misiniz? Bunlar hep aldatmaca, göz boyamaca.

Artık hükümet diye bir şey var mı? Hükmet herkesin önünü iliklediği bir kurumdu. Şimdi kabine. Hükümetin otoritesini itibarını düşüren Amerikan taklidi bir kavram getirdiler. Anayasayı da terk ettiler, Anayasada kabine diye bir şey yok. Mafyatik bir sistem kurdular.

Kim tayin ediyor milletvekillerini? Millet mi seçiyor? Tayin edilen adamlara millet oy vermeye mecbur bırakılıyor. Bu, sistemin bittiğini gösteriyor.

Bizim 1876'dan bu yana devrimlerle oluşturulan bir Anayasa geleneğimiz var ve en önemli merkezinde kuvvetli meclis var ve meclisin denetlediği hükümet sistemi var. Şimdi bunların hepsi bertaraf edildi. O devrimci sistemi tekrar inşa etmemiz lazım.

Londra Bankası'ndan para bularak Türkiye'ye kim refah getirecek?

"SECCADE" POLEMİĞİ

Türkiye'de hiçbirimiz seccadeye ayakkabıyla basmayız. Sayın Kılıçdaroğlu da bilse ayakkabıyla basmaz. Ortak değerlerimize bağlılıklarımız var. Bilerek bastığını sanmıyorum. Kılıçdaroğlu bu ülkenin evladı, basmaz. Amerika'nın önünde secdeye kapanan meclis ve partileri konuşmuyoruz ama seccadeyi konuşuyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız da NATO'nun önünde seccadeye kapanıyor, secde ediyor. NATO demek darbe demek, FETÖ demek. Yapay bir seccade tartışması işlerine geliyor. Bunlar hep spekülasyon. Buralarda komplo aramak da yanlış. Bence Kılıçdaroğlu orada seccade olduğunu görmediği için bastı, bu kadar basit.

KHK'LILAR KAMUYA DÖNMELİ Mİ?

Kılıçdaroğlu da KHK ile tasfiye edilenlerin tekrar alınacağını söyledi. Bu bir kaos vaadi. Toplam 140 bin kişi tasfiye edilmiş. Bunları geri getireceğim demek, devleti parçalayacağım, ortadan kaldıracağım demek. Bunu Amerika bile yapamaz. FETÖ de bunu talep ediyor PKK da. Bunu başarmaları mümkün değil. Bulundukları safı ilan ediyorlar. Biz ABD güdümünde, FETÖ ve PKK ile beraberiz diyorlar. Koskoca CHP, FETÖ ve PKK'nın temsilcisi konumuna düşmüş.

AKŞENER MASADAN NEDEN KALKTI?

İYİ Parti tabanı vatansever bir taban. ABD operasyonuyla MHP'de koparılmışlar ama vatanseverlik içerisinde olan bir tabanları var ve PKK ile aynı çatıda olmayı talep etmedi. Meral Hanım kalktı ama ABD Meral Hanım'ı tuttu, o masaya tekrar oturttu.

ABD'nin Erdoğan'ı hizaya getirdiğini görüyoruz.

Afgan ve Suriye düşmanlığı kadar bu ülkeye zarar veren bir şey olamaz. Bunlar Afgan ve Suriyeli düşmanlığı yapıyorlar. Onları buraya getiren siyasetle uğraşabilirlerdi, o da Amerikan siyaseti. Ama bunu yapmadılar. Bizim aklımıza onlarla bir araya gelmek gelmez. Bu bir Türk politikası değil. Türkiye'nin bağımsızlığını savunan, sırtını ABD ve İsrail'e döner. Bu mu dış politika?

Göçmenler nerede huzur bozuyor bu ülkede? Suç oranları bizim vatandaşlarımızınkinden çok daha az. Bunlar ABD ve İsrail'in kışkırtmaları. Bu tür suçları bizim vatandaşlarımız da işliyor.

HDP, PKK demek. CHP ile HDP-PKK arasında tam bir beraberlik var. Delil aramaya ihtiyacımız yok, apaçık ortada. Cumhuriyetimizi hedef alan bir beraberlik, bir ihanet karşımızda. 100 yılın intikamı yönünde bir ittifak var. İYİ Parti boyun eğdi. ABD bir operasyonla İYİ Parti'yi MHP'den kopararak PKK'nın yanına koydu. MHP, "ABD bunları bizim içimizden koparıp götürdü" diyemiyor. İYİ Parti bir Amerika operasyonuyla kuruldu.

HÜDA-PAR, programında diyor ki, "Anayasadan Türk milleti ve Türk kavramını çıkartacağız." Milli eğitimi Kürtçe yapacağız diyor. Kürtçe de resmi dil olacak diyor. PKK programından hiçbir farkı yok. Kahramanları da Şeyh Said ve Seyit Rıza. Peki kim bunlar? Atatürk'e silah çekmiş, isyan etmiş insanlar. Bunlar Türkiye'ye silah çekmiş, Atatürk onları uslandırıp tasfiye etmiş. Bu iki parti, HDP ve HÜDA-PAR, Anayasanın 68 ve 69'uncu maddelerine ve Siyasi Partiler Kanununa göre kapatılır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin