Dogecoin gerçekten aya gidecek. Bir havacılık şirketi aya fiziksel bir Dogecoin token göndermeyi planlıyor

Pittsburgh merkezli havacılık şirketi Astrobotic, aya fiziksel bir Dogecoin (DOGE) token göndermeyi planlıyor. Böylece, önde gelen meme token gerçekten aya çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
Dogecoin gerçekten aya gidecek. Bir havacılık şirketi aya fiziksel bir Dogecoin token göndermeyi planlıyor

2007’de kurulan ve merkezi Pittsburgh’da bulunan Astrobotic, uzay görevlerini daha uygulanabilir ve uygun fiyatlı hale getirme konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Bilim, keşif ve ticarete odaklanan şirket, özellikle Ay görevlerine verdiği önemle, gelişmekte olan uzay araştırmaları alanında kendisini kilit bir oyuncu olarak konumlandırmış durumda.

47 bin metrekarelik bir komplekste faaliyet gösteren Astrobotic, ay lojistiğine adanmış dünyanın en büyük özel tesisine sahip. Bu tesis, iniş araçları, gezginler ve otonom uzay aracı navigasyon sistemleri de dahil bir dizi uzay teknolojisinin yapımı ve işletimi için merkez olarak hizmet veriyor.

23 Aralık 2023‘te gerçekleştirilmesi planlanan görev için United Launch Alliance‘ın Vulcan Centaur roketindeki DHL Moonbox hizmeti kullanılacak. DOGE topluluğu tarafından 2015 yılında finanse edilen bu girişim, internet meme’lerinden esinlenen kripto para birimi için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.

Konuyla ilgili duyuru, DOGE topluluğunun sosyal medya platformu X’teki hesabından yapıldı.

BITCOIN DE GÖNDERİLECEK

Bu ay görevinde yalnızca DOGE değil, Bitcoin (BTC) de taşınacak. Göreve, çıkarılan ilk Bitcoin bloku olan Genesis blokunun bir kopyası da dahil edilecek. Bitcoin Magazine tarafından organize edilen bu çalışma, misyonun kripto para tarihinde bir dönüm noktası olma özelliğini daha da pekiştiriyor.

Kripto paraların aya yolculuğu yeni bir konsept değil. 2022 yılında, aya yine DOGE gönderilmesi planlanmış ve tamamen DOGE token’larla finanse edilen bir SpaceX görevi hazırlanmıştı. Ancak öngörülemeyen koşullar nedeniyle görev ertelenmişti. Şimdi bu görevin, Ocak 2024 tarihinde yapılması planlanıyor.

DOGE fiyatı, 0,08 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin