Doğduğu yeri film platosuna çevirdi

Yapımcı Birol Güven, doğup büyüdüğü babaocağı Darıca’yı film platosuna çevirdi.

Google Haberlere Abone ol
Doğduğu yeri film platosuna çevirdi

MinT (Made in Turkey) Prodüksiyonun kurucusu, senaryo yazarı ve yapımcı Birol Güven, doğup büyüdüğü  Darıca’yı film platosuna çevirdi. Zengin Kız Fakir Oğlan, Evlilik Okulu ve yakında ekranlarda olacak Doksanlar’la birlikte üç dizi Darıca’da çekiliyor olacak..



TRT 1’de yayınlanan ve zengin bir Karadeniz’li ailenin kızına talip olan fakir bir genci anlatan  “Zengin Kız Fakir Oğlan” dizisi, Darıca’nın sayfiye yeri Bayramoğlu’nda bulunan bir çiftlikte çekiliyor.



Samanyolu TV’de 15 Eylül Cuma günü yayına girecek olan “Evlilik Okulu” adlı dizi de yine Darıca’da Çınaraltı Meydanı’nda çekiliyor. Boşanmak üzere olan üç çocuklu bir ailenin gözünden ailenin önemini anlatan sıcak bir komedi dizi “Evlilik Okulu”. Darıca sakinlerinin diziye olan ilgisinden başta oyuncular olmak üzere tüm çekim ekibi oldukça mutlu. Semtlerinde ünlü oyuncuları gören esnaf ve diğer Darıca sakinleri, dizilerin hareketliliğinden çok memnun olduklarını belirtiyorlar. 



TRT 1’de yayınlanan  “Seksenler” dizisinin dekoru da yine Darıca’daki Çınaraltı Meydanı’nın bire bir örneği şeklinde tasarlandı. Darıca’da hala faal durumda olan Çınaraltı Kahvesi, Çınaraltı Balıkçısı, Manav 76, Şimbil Bakkal, Berber Recep, Bahar Kasabı, Galipağa Hayratı gibi yerler de dizide aynen yansıtılıyor. Darıcalı esnaf ise ünlü oyuncuların canlandırdığı karakterlerle ekranlara taşınıyor. 



Yakında ekranlarda olması beklenen “Doksanlar” adlı dizi için de yine Darıca’da, 6 dönümlük bir arazi üzerinde Darıca MinT stüdyolarında büyük bir mahalle dekoru kuruluyor. 90’lı yılların Türkiye’sini iki aile ve  kenar mahalle insanları üzerinden anlatan “Doksanlar” dizisi de Darıcalılar tarafında merakla bekleniyor.  



Yaptığı dizilerde hep büyüdüğü yer olan Darıca ve Darıca’daki insanlardan esinlendiğini belirten Birol Güven, “Darıca, Türkiye’yi temsil eden bir yer. Oraya baktığınızda Türkiye’yi görebilirsiniz” diyor. Senaryosunu yazdığı dizilerde hayatın küçük ayrıntılarını, insanların başına gelen küçük hikayeleri anlatan Güven, sık sık mahallesine gittiğini ve oradan beslendiğini belirtiyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin