DOĞAN YAYIN HOLDİNG'DEN 'İHTİYATİ HACİZ' AÇIKLAMASI

Doğan Yayın Holding A.Ş, ilgili vergi daireleri tarafından, doğrudan ve dolaylı ortaklıklarının banka hesaplarındaki mevcut tutarlarına ihtiyati haciz işlemi tesis edilmiş olduğunun, bankalara yazılan yazılar vasıtasıyla dolaylı olarak öğrenildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
DOĞAN YAYIN HOLDİNG'DEN 'İHTİYATİ HACİZ' AÇIKLAMASI

Doğan Yayın Holding A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirket ve bağlı ortaklıkları ile ilgili vergi/ceza ihbarnameleri konusunda, basında çıkan bazı haberler de dikkate alınarak, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan TV Holding A.Ş. ile dolaylı bağlı ortaklıklarımız D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş, Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş'den, 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait 'Vergi İnceleme Raporları' ile ilgili olarak; vergi aslı, vergi cezası ve gecikme faizi tutarı için birlikte toplam 4 milyar 823 milyon 825 bin 987,33 TL tutarındaki teminatın gösterilmesi sürecinde; ilgili Vergi Daireleri tarafından yukarıda ticaret unvanları yer alan bağlı ortaklıklarımızın banka hesaplarındaki mevcut tutarlarına ihtiyati haciz işlemi tesis edilmiş olduğu, bankalara yazılan yazılar vasıtasıyla bugün dolaylı olarak öğrenilmiştir. Diğer taraftan, medyada yer aldığı şekli ile 'Doğan hisselerinin bloke edilmesi' ifadesinden ne kast edildiği ise tam olarak anlaşılmamaktadır. Bu nedenle, bu konuda bir yorum yapılamamaktadır.

Bağlı ortaklıklarımız ile ilgili olarak, yukarıda belirtilen teminat isteme sürecinde, teminat olmak üzere gösterilen gayrimenkuller, çoğunlukla gerçek kişilere ait olup, söz konusu gayrimenkullere ilişkin herhangi bir değerleme raporu bulunmamaktadır. Diğer taraftan daha önce de kamuya açıkladığımız üzere teminat olarak gösterilen ve üzerinde ihtiyati haciz uygulanan hisseler, bağlı ortaklıklarımız D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş, Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş'nin sermayesinin tamamını temsil eden hisselerdir.

Bağlı ortaklıklarımız tarafından hisse senedi olarak gösterilen teminatlar, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun'un 10'uncu maddesinin 5'inci fıkrası kapsamında teminat olarak gösterilmiştir.''

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI

Açıklamada, 1 Nisan 2002-31 Mart 2003, 1 Nisan 2003-31 Mart 2004, 1 Nisan 2004-31 Aralık 2004, 2005 ve 2006 hesap dönemlerine ait vergi/ceza ihbarnameleri ile ilgili olarak Halkalı Vergi Dairesi tarafından gösterilmesi talep edilen 914 milyon 820 bin 334 TL tutarındaki teminatın yürütmesinin durdurulması ile ilgili taleplerinin kabul edilmediğinin, 8. Vergi Mahkemesinin 15 Temmuz 2009 tarihli kararı ile kesinleştiği ifade edilerek, ''Ancak Danıştay, 'hukuka uyarlık bulunmadığı' gerekçesiyle, Halkalı Vergi Dairesi'nin Şirketimizden teminat gösterilmesinin talep edilmesine ilişkin işleminin ve bu işlemin yürütmesinin durdurulması istemiyle şirketimiz tarafından açılan davayı reddeden 'Mahkeme Kararı'nın, Şirketimiz 'lehine' yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu konu ile ilgili detaylı açıklamalarımız, 17 Mart 2009, 6 Ekim 2009 ve 12 Ekim 2009 tarihli özel durum açıklamalarımız vasıtasıyla kamuya duyurulmuştur'' denildi.


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin