Doğan TV'nin dijital mecraları kime emanet?

Doğan TV Dijital Grup Başkanlığı'na yeni bir isim atandı.

Google Haberlere Abone ol
Doğan TV'nin dijital mecraları kime emanet?

Doğan TV Dijital Grup Başkanılığı görevine Zeynep İnanoğlu atandı. İnanoğlu, 27 Ocak tarihinde görevine başlayacak.



İnanoğlu, tüm Doğan TV dijital mecralarının yürütme süreçlerinden sorumlu olarak  mali, idari, gelir yönetimi ile teknolojik gelişim anlamında stratejik, operasyonel ve bütçesel hedeflerin gerçekleşmesinden sorumlu olacak.



Zeynep İnanoğlu Özgeçmiş:



Lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde Elektrik, Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği bölümünde tamamlayan İnanoğlu, MIT Media Lab, Speech & Mobility Group'ta araştırma görevlisi olarak görev aldı. İnanoğlu, master ve doktorasını Cambridge Üniversitesi'nde tamamladı.



2012 yılında Google'ın sosyal omurgasını oluşturan Google+ ekibine katıldı ve Avrupa'da Google+ News, Media & Entertainment ortaklıkları ve pazarlama aktivitelerinin sorumluluğunu aldı. Odaklandığı pazarlar arasında İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Rusya olan İnanoğlu, Google+ servisinin bu pazarlardaki hızlı büyümesine ölçülebilir oranda katkı sağladı. Yürütücü liderliğini yaptığı Topshop ve Google+ ortak projesi 'Future of the Fashion Show' 2013 yılında Cannes Lions'da ödül aldı.

 

İnanoğlu, State.com'da Yatırımcı ve Danışman olarak görev aldı.



Google Türkiye pazarlama ekibinin tüm bütçe yönetiminin sorumluluğunu aldı. Tüketici ürünleri alanındaki tüm pazarlama planlarının ve hedeflerin belirlenmesinde direk olarak Google Londra'daki merkez ekiplerle çalıştı. Chrome browser'ın Türkiye'de üçüncü popüler tarayıcı olmaktan en popüler tarayıcı olmasıyla sonuçlanan pazarlama sürecini yönetti. Cumhurbaşkanı ile YouTube Worldview ve 2011 genel seçimlerinde Google Maps ile gerçek zamanlı seçim sonuçları takibi projeleri ile Türkiye internet nüfusun yarısından fazlasına erişen yüksek etkili projelerin yaratıcı ve yürütücü liderliğini üstlendi.



Cambridge Üniversitesi Makine Zekası bölümü akademisyenleri tarafından kurulan Phonetic Arts ekibine İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve ortak olarak katılan İnanoğlu ayrıca, Angel.com'da Yazılım Mühendisi ve Ürün Müdürü olarak çalıştı. 

 






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin