Doğan Medya Grubu'na soruşturma Alman basınında!

Alman medyası, Doğan Medya Grubu'na açılan soruşturmayı konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Medya Grubu'na soruşturma Alman basınında!

Doğan Medya Grubu bünyesindeki basın kuruluşlarına yönelik Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma açılması Alman basınında haber oldu.



Alman basını, soruşturmayı şöyle duyurdu:



Zeit Online: Savcılık Doğan Medya Grubu'na soruşturma başlattı



"Türkiye'de savcılık etkili bir grup olan Doğan Medya'ya soruşturma başlattı. Türk polisi daha dün Nokta dergisinin dağıtılmasını engelledi ve genel yayın yönetmenini gözaltına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım seçimleri öncesinde basına yönelik baskıyı arttırmakla eleştiriliyor."



Spiegel Online: Doğan Grubu'na soruşturma başlatıldı: Suçlama terör propagandası



"Türkiye'de savcılık, ülkenin önde gelen medya grubu olan Doğan Medya'ya yönelik 'terör propagandası' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Doğan Medya, Hürriyet gazetesini de çıkartıyor. Geçtiğimiz günlerde AKP yanlıları gazetenin merkezine iki kez saldırıda bulunmuştu. Hürriyet Gazetesi, hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirel haber yapan az sayıdaki gazeteler arasında. Türkiye şu sıralar basına karşı sert. Yabancı gazeteciler bile siyasi liderler tarafından 'terörist' olarak nitelendirildi. Hollandalı bir gazeteci geçen günlerde sınır dışı edildi. Vice News muhabiri iki gazeteci de aynı şekilde sınırdışı edilmişti. Türk hükümeti, gazetecilere baskı yaparak, basın özgürlüğünü kısıtlamakla eleştiriliyor." (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin