Doğan Kitap'tan 'Kadınlar Günü'ne özel etkinlik!

Doğan Kitap katkılarıyla gerçekleştirilecek konferansta, dallarının önemli isimleri 'Kadın Güçlüdür' diyerek bir araya geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Kitap'tan 'Kadınlar Günü'ne özel etkinlik!

DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi tarafından Doğan Kitap katkılarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadın Güçlüdür” konferansı gerçekleştiriliyor. Moderatörlüğünü Umut Oğuz’un yapacağı konferansta, Doğan Güneş Önder ve Avukat Altın Mimir’in sunumları, Türkiye’nin dört bir yanından dokuz kadının umut ve ilham dolu hikâyelerini içeren yeni belgeseli Yapabilirsin’in özel gösterimi ve söyleşisiyle Tuluhan Tekelioğlu yer alıyor. “Kadın Güçlüdür” konferansı İstanbul’da Levent 199 Workinton’da saat 09.30’da başlayacak.



Kadın olmanın anne olmak, eş olmak, çalışan olmak gibi birden çok şapkayı takmak anlamına geldiği fikrinden yola çıkılan konferansta, alanlarının önemli isimleri kadının farklı, güçlü yanlarına dikkat çekecekler.



Doğan Güneş Önder “Kendine Güvenen” kadın güçlüdür derken, Avukat Altın Mimir “Haklarını Bilen ve Özgürleşen”, Tuluhan Tekelioğlu “Hayallerinin Peşinden Koşan ve Kendine İnanan Kadın Güçlüdür” vurgusunu yapacak. Moderatör Umut Oğuz ise hayata mizah katan kadının gücünü irdeleyecek. Av. Altın Mimir Doğan Kitap tarafından yayımlanan Kadının Hak Arama Rehberi kitabını katılımcılar için imzalayacak. Yanı sıra sürpriz hediyelerin sunulacağı organizasyon saat 13:30’da sona erecek.



DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi Genel Müdürü  Derya Babuç, konferans hakkında şu bilgileri verdi; “DB Positive tarafından Doğan Kitap katkılarıyla gerçekleştirilecek olan #kadingüclüdür organizasyonumuzda; farkındalık yaratmak ve potansiyelimizi keşfetmek bakış açısıyla;



Hayallerinin pesinden kosan ve kendine inanan #kadingucludur diyoruz. Çünkü biz inanıyoruz; birey varlığı ile değerlidir; kadın-erkek fark etmez. Özgüvenli bireyler ile gelişim, ilerleme, harekete geçme mümkün olabilir. Bunun için değerlilik ve yeterlilik hissetmek gerekir. Değerlilik olgusu anneden gelir. Kendini değerli hissetmeyen bir birey; bilmediği bir olguyu nasıl hissedebilir? İnsan varlığını dünya döndükçe sürdürecek olabilir. “Haklarını” bilmeyen “haddini aşan” bireylerin olduğu bir dünyada insan var olsa da insanlık tükenecektir. Yaşanabilir bir dünya için; istemek yetmez, inanmak gerekir. Çünkü biz inanıyoruz; #kadingucludur. Gelişir, geliştirir, büyür, büyütür, yetişir, yetiştirir, sever, sevilir...”



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin