DOĞAN GRUBU´NDAN TURGAY CİNER VE DİNÇ BİLGİN´E SALVO

Doğan Grubu, Dinç Bilgin ve Turgay Ciner´in ATV´yi 1 milyar liraya kaçırmaya kalkıştıklarını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
DOĞAN GRUBU´NDAN TURGAY CİNER VE DİNÇ BİLGİN´E SALVO

Hürriyet Gazetesi'nin ekonomi sayfasının menşetindeki haberde ATV'nin bir milyar liraya kaçırılması iddiası için şunlar söylendi:


"Sabah Grubu'nda Dinç Bilgin'den Turgay Ciner'e dönük ‘‘mal kaçırma’’ planı bu kez ATV Televizyonu'nda devreye girdi. ATV'nin BDDK'dan ve diğer alacaklılardan kaçırılmasını amaçlayan ‘‘1 milyar liraya devir’’ operasyonu TMSF'nin açtığı davayla ortaya çıktı. TMSF, ‘‘İyi niyetli değiller’’ dedi.



Dinç Bilgin'in Sabah Grubu ile Turgay Ciner'in Merkez Grubu arasındaki yeni bir ‘mal kaçırma operasyonu’nu devlet kurumları, ortaya çıkardı. ATV'nin tüm marka lisans haklarını ve gelirlerini Turgay Ciner'e, ‘1 milyar lira’ gibi komik bir rakamla aktarmaya çalışılan operasyon, bu sefer mahkeme kayıtlarına da geçti. TMSF, mal kaçırma operasyonunu durdurmak ve ATV'nin gelirlerini kurtarmak için İstanbul 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açtığı davada, Bilgin ve Ciner'in ‘iyi niyetle hareket etmediğini’ iddia etti. TMSF, ayrıca Bilgin Grubu'ndan 452 trilyon liralık alacağını da aynı davayla talep etti."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin