Doğan Grubu'ndan atılan iki gazeteciden Hürriyet'e destek

Hürriyet Gazetesinin haberine bir destek de eski çalışanlarından Ayşenur Aslan ve Haluk Şahin'den geldi.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Grubu'ndan atılan iki gazeteciden Hürriyet'e destek

Hürriyet İnternet’in Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam kararı verilmesini  “Yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanına idam” başlığıyla haberleştirmesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet kanadının tepkisine yol açarken, Doğan Medya Grubu’nda çalışırken işinden atılanAyşenur Arslan ve Haluk Şahin, Doğan Holding’in Onursal Başkanı Aydın Doğan’ı savundu.



CNN Türk’teki programına son verilen Ayşenur Arslan, “Aydın Doğan, AKP’nin ‘istemediği’ herkes gibi beni de kovmuş olabilir. Medya tarihine, övünmekte güçlük çekeceği sayfalar eklemiş olabilir. Son 10 yılda, dik durmak yerine, iniş çıkışlı bir grafik çizmiş olabilir. Hiç önemli değil. En azından, bugün için önemli değil. Zira… Umuyorum ki onun da anladığı üzere, ‘Ya hep beraber ya hiç birimiz!” ifadelerine yer verdi.



Doğan Medya Grubu’nda yapılan işten çıkarmaları “Nice yazarlar, televizyoncular, editörler muhabirler onun tarafından o azgın canavara lokma lokma sunuldu. Sanıldı ki, o canavar, diyelim Ayşenur Aslan’ı mideye indirince yatışacaktır. Oysa tam tersi oldu: Tadı damağında kaldı, daha fazlasını, daha fazlasını istedi. Sonunda gelinen nokta ortada. Şimdi bizzat Aydın Doğan’ı istiyor” diyen eski Radikal yazarı Haluk Şahin de “İşte buna karşı çıkmak gerekiyor. Yapılmak istenenler yasalara aykırı olacağı için, medyayı daha da çölleştireceği için, Türkiye’nin paryalaşmasındaki son evreyi garantileyeceği için. Ve tabii, Aydın Doğan, her şeye rağmen Hürriyet’i öldürmediği için!” ifadelerini kullandı.



Haberin devamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin