Doğan Grubu'ndan 152 milyonluk imza

Doğan Holding, akaryakıt şirketinin yüzde 50'sini satın aldı.

Google Haberlere Abone ol
Doğan Grubu'ndan 152 milyonluk imza

Doğan Holding, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım'ın yüzde 50'sinin 152 milyon liraya satın alınmasına ilişkin satın alma ve devir işlemlerinin tamamlandığını bildirdi. 



Doğan Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, hisse alım ve hissedarlar sözleşmesinde belirlenen ön koşulların gerçekleşmesi ve gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben, kapanış koşullarının sağlanması ile pay senetlerinin satın alınması ve devir işleminin gerçekleştiği belirtildi. 



Açıklamada, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım'ın 200 milyon lira olan ödenmiş sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 454 milyon liraya artırıldığı kaydedilirken, artırılan 254 milyon lira sermayede, Doğan Enerji Yatırımları Sanayi'nin iştirak payına denk gelen 127 milyon lira tutarındaki yeni pay alma haklarının tamamının Doğan Enerji Yatırımları tarafından nakden ve peşin olarak kullanıldığı bildirildi.  



Aytemiz Akaryakıt Dağıtım da sermaye artırımına payı oranında nakden ve peşin olarak iştirak etti.



Açıklamada ayrıca "Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin Yönetim Kurulu, 7 üyeden teşkil edilecek olup, bu üyelerin çoğunluğu (4 üye) doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından aday gösterilmek suretiyle seçilecektir. Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ en geç 'Hisse Alımı Tarihi' itibarıyla AytemizGaz AŞ ve Aksu Doğal Gaz İletim AŞ'nin yüzde 100 kontrolünün yasal sahibi olacaktır" ifadelerine yer verildi.



Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. 310 bayisi, 11 ikmal noktası ve 4 depolama tesis kapasitesi ile dağıtım faaliyetlerine devam ediyor. (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin