Doğalgaz faturası alanlar dikkat. Doğalgaz hangi tarihlerde bedava. Mayıs 2023 bu ay doğalgaz faturası ödenmeyecek mi. Mayıs ayı doğalgaz faturası ne kadar gelecek? Resmi Gazete'de yayınlandı

Ücretiz doğalgaz detayları vatandaşların gündeminde. Doğalgaz 1 ay boyunca ücretsiz 1 yıl boyunca ise indirimli olacak. Doğalgazın ücretsiz olduğunu duyuran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sayaçlarda okuma yapılmayacağı belirtti. Peki doğalgaz hangi tarihlerde bedava? Mayıs 2023 bu ay doğalgaz faturası ödenmeyecek mi? Mayıs ayı doğalgaz faturası ne kadar gelecek?

Google Haberlere Abone ol
Doğalgaz faturası alanlar dikkat. Doğalgaz hangi tarihlerde bedava. Mayıs 2023 bu ay doğalgaz faturası ödenmeyecek mi. Mayıs ayı doğalgaz faturası ne kadar gelecek? Resmi Gazete'de yayınlandı

Bedava doğalgaz kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Fatura kullanım miktarı ve tutar bilgileri yer alacak. Ödenmesi gereken kısımda ise 'sıfır' yazacak. 

24 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasındaki faturalarının tamamı, sonraki 11 ay için de 25 metreküpe kadar olan kısmını devlet karşılayacak.

Peki doğalgaz hangi tarihlerde bedava? Mayıs 2023 bu ay doğalgaz faturası ödenmeyecek mi? Mayıs ayı doğalgaz faturası ne kadar gelecek?

DOĞALGAZ HANGİ TARİHLERDE BEDAVA?

24 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasındaki konut ve ibadethane abonelerinin faturaların hepsini, sonrasındaki 11 ay içinde ise  25 metreküpe kadar olan kısmını devlet ödeyecek.

Ön ödemeli/ kartlı sayaçlarda hem ücretsiz gaz hem de indirim geçerli olacak. 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz hakkı, bir sonraki aya devretmeyecek. Doğalgaz indirimi 11 ay boyunda faturalara ortalama 120-130 TL olarak yansıyacak.

EPDK BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay, o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Karadeniz'de keşfettiğimiz yerli gazın sevincini milletimizin sevincini paylaşmak için ilk ay doğal gazı ücretsiz yaptık mı? Bu müjdemizle ilgili Cumhurbaşkanı kararını Resmi Gazete'de yayımladık. '' dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin