Doğalgaz 1 ay ücretsiz mi olacak. 25 metreküp doğalgaz kaç TL. 2023 ücretsiz doğalgaz ne zaman, hangi ay verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından evlerdeki doğalgazın ücretsiz olup olmayacağı merak edildi. Peki doğalgaz 1 ay ücretsiz mi olacak? 25 metreküp doğalgaz kaç TL? 2023 ücretsiz doğalgaz ne zaman, hangi ay verilecek?

Google Haberlere Abone ol
Doğalgaz 1 ay ücretsiz mi olacak. 25 metreküp doğalgaz kaç TL. 2023 ücretsiz doğalgaz ne zaman, hangi ay verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, Karadeniz gazının devreye alınmasıyla konutlarda kullanılacak mutfak ve sıcak su tüketiminde 25 metreküp doğal gaz tüketiminden ücret alınmayacak.

Peki doğalgaz 1 ay ücretsiz mi olacak? 25 metreküp doğalgaz kaç TL? 2023 ücretsiz doğalgaz ne zaman, hangi ay verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su üretimi için gereken doğalgaz ücreti faturalardan düşürülecektir. Yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Özellikle emeklisinden öğrencisine tüm dar gelirli vatandaşlarımızın bütçesine ücretsiz doğal gaz kullanımının önemli katkı yapacağına inanıyorum. Seçim sonrası döneminde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı olumlu şekilde tecelli edecektir." dedi.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ NE ZAMAN VERİLECEK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bugün gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" dedi.

25 METREKÜP DOĞALGAZ KAÇ TL?

İgdaş sitesindeki doğalgaz satış fiyatı 1 Nisan 2023 itibarıyla 1000 metreküp doğalgaz 4638 TL'dir. Bu hesaptan yola çıkılarak 1 metreküp başına 4,63 TL olduğu görülüyor. 

Son fiyatlara göre 25 metreküp doğalgaz 115 TL'ye denk geliyor. Dolayısıyla doğalgaz faturalarında 115 liralık indirim bekleniyor.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin