Doğa Koleji'nde eğitim duruyor mu?

Uzun süredir öğretmen maaşlarının ödenmediği Doğa Koleji'nde olaylar bitmiyor. Kolej öğretmenlerinin yarın ders bırakacağı ve eylem hazırlığında oldukları belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Doğa Koleji'nde eğitim duruyor mu?

Doğa Koleji mağduru bir öğretmenin açıklaması ise şöyle: "Öğretmenlerin aylardır süren maaş mağduriyetleri konusunda seslerini duyurmak için eyleme geçecekleri gün olarak 4 Aralık 2019 günü belirlenmiştir. Bugün itibari ile kendilerine söz verilen sürenin bir kez daha sonuna gelindiği için yarın itibari ile derslere girmeme boykotunun başlatılması planlanıyor. Bugünden itibaren sabredilmesini isteyecekleri fazladan 1 saat dahi planlanan eylemi kırmaya yönelik bir oyalama girişimi olacaktır."

Kolejin satılacağı konuşuluyor

Sosyal medyadan da konuyu paylaşan ve binlerce kişiden destek alan mağdur öğretmenler şimdi de kolejin Süzer Grubu'na satılacağı haberinin kurumda dolaştığını aktardılar. Maaşlarını almak için direnen öğretmenler bu konunun belirsizliği karşısında da çaresiz olduklarını söylüyor.

Bazı kampüslerin velileri de öğretmenlerine sahip çıkarak kolej yönetimine karşı bir araya geliyor. Hergün yeni bir iddiayla gündeme gelen okulda verilen hiçbir sözün tutulmadığını belirten öğretmenler, maaş ödemeleri için verilen son 10 günlük sürenin dolmak üzere olduğunu ve hala ödemelerini alamadıklarını aktarıyor.

Maaşları düzensiz ödeniyor

Doğa Koleji öğretmenlerinin 2018 yılının ortasından bugüne kadar sürekli düzensiz şekilde maaş aldığı gündeme taşınmış ve yaşanan bu olaylar artarak devam etmişti. Kolejde, geçen dönem işten çıkarılan mağdur öğretmenlerin ağustos ayı maaşlarının hala yatmadığı ve devam eden öğretmenlerin ise dönem başında almaları gereken maaşlarını hala alamadıkları biliniyor. (Ortadoğu)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin