Documentarist İstanbul 15. belgesel günleri 25-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor

25-30 Haziran'da 15. kez gerçekleşecek olan Documentarist İstanbul Belgesel Günleri'nde Türkiye'den 30 belgesel gösteriliyor. Türkiye Panorama filmleri Aynalı Geçit Etkinlik Mekânı'nda ücretsiz izlenebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Documentarist İstanbul 15. belgesel günleri 25-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor

Türkiye'den pandemi şartlarına rağmen 120'den fazla başvuru alan, bunlar arasından seçilen otuz belgeselin gösterileceği festivalde, yerli yönetmenlerin ilk ve ikinci filmleri her sene olduğu gibi Johan van der Keuken Yeni Yetenek Ödülü'ne aday olacak. 

Documentarist İstanbul 15. belgesel günleri 25-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor

JvdK Yeni Yetenek Ödülü'nün bu yılki jürisi sinema akademisyeni Özlem Güçlü, programcı ve dijital iletişim uzmanı Karen Cirillo, yönetmen Ahu Öztürk, kurgucu Selda Taşkın ve belgesel sinemacı akademisyen Can Candan'dan oluşuyor.

Documentarist İstanbul 15. belgesel günleri 25-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor - Resim : 2

Documentarist 15. İstanbul Belgesel Günleri, bu sene Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, Hollanda Kraliyeti, Goethe Enstitüsü, German Films, Fransa, İsviçre ve İsveç Başkonsoloslukları, Dimitrie Cantemir Kültür Merkezi, Litvanya Elçiliği, Anadolu Kültür, Istanbul Büyükşehir Belediyesi ve Müze Gazhane'nin katkıları, FKM, Yapı Kredi Kültür Sanat, Postane, Aynalı Geçit'in mekân desteği ve pek çok kurumun işbirliği ile gerçekleşiyor.

Documentarist İstanbul 15. belgesel günleri 25-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor - Resim : 3

Fransız Kültür Merkezi ve Cine Majestic'teki gösterimler mekân girişlerinde temin edilecek biletlerle 15 TL'ye; Türkiye Panorama filmleri Aynalı Geçit Etkinlik Mekânı'nda ücretsiz izlenebilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin