Dizilerden Kızılay'a yardım

Popüler dizilerde kullanılan malzemeler Kızılay'a bağışlandı.

Google Haberlere Abone ol
Dizilerden Kızılay'a yardım

'Muhteşem Yüzyıl', 'Suskunlar', 'Bir Bulut Olsam' gibi ses getiren projelere imza atan TIMS Prodüksiyon Türk Kızılayı’na yardımda bulundu.



TIMS Prodüksiyon yapımlarından olan 'Suskunlar', 'Kavak Yelleri', 'Melekler Korusun', 'Bir Bulut Olsam', 'Küçük Sırlar' ve 'Mazi Kalbimde Yaradır' dizilerinde oyuncuların giydiği kıyafetleri, kullanılan mobilyaları ve çeşitli aksesuarlar, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Türk Kızılayı’na bağışlandı.



Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar, TIMS Prodüksiyon'a teşekkür ederek, "Biz buna ‘Muhteşem Yardım’ diyoruz. TIMS ailesi ve Kızılay ailesinin işbirliğiyle gerçekleştirilmiş bir yardım organizasyonudur. Sağ olsunlar ellerinde bulunan mobilya, giysi, kitapların tamamını TIMS ailesi Kızılay’a bağış yaptı. Biz bunları gerektiği yere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için koşturmaktayız. Yani bu projemiz böyle başladı. Malzemelerin içerisinde mobilyalarımız var. Mobilyalarımızın bir kısmı ihtiyaç sahibi devlet okullarımıza dağıtılıyor. Kitaplarımızın bir kısmıyla Kızılay’ın Adana Şubesi vasıtasıyla Adana’da cezaevinde bir kütüphane kuruluyor. Kıyafetlerimizin büyük bir bölümü şubelerimizin vasıtasıyla Anadolu’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Mobilyalarımızın bir bölümü de restorasyon görerek Yıldız Teknik Üniversitesi’nin saraylarında halka sunulacak. Yaklaşık olarak 50 bin kişiye değmiş ihtiyaç sahibine ulaşmış vaziyetteyiz. Bu konuda bize vermiş oldukları destek için TIMS ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



"İYİ BİR ŞEYE VESİLE OLDUYSAK, NE MUTLU BİZE"



TIMS Prodüksiyon’un kurucusu Timur Savcı da, “Aslında depolarımızda uzun zamandır, yılların birikimi birçok malzememiz mevcuttu. Bunu artık hem atıl olmaması için hem de ülkemize faydası olsun diye aklımıza gelen fikrin ortaya atılmasıyla böyle bir şeye karar verdik. İyi bir şeye vesile oldu isek ne mutlu bize. Biz de Kızılay’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



"BU İŞİN PARÇASI OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"



Oyuncu Burak Özçivit de, “Ben bir oyuncu olarak bu işin parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü TIMS ile uzun zamandır çalışıyorum. Hem kıyafetlerimiz hem de dekorlarımız olsun, yaşattığımız bir şeyleri başkalarında görmek, onların mutlu olduğunu buradan duymak benim için çok gurur vericidir. Bunun bir parçası olmaktan ve bunun Kızılay vasıtasıyla ulaşmasından dolayı çok mutluyum. O yüzden başta Timur Bey olmak üzere herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.



Oyuncu Pelin Karahan da, “Biz Kavak Yelleri’nde çok uzun soluklu olduğu yani 5 yıl sürdüğü için çok fazla malzeme kullandık. Birebir biliyorum ki insanlar bunları hepsini çok merak ettiler. Çekim yaptığımız yerleri ziyaret edip, kullandığımız eşyalara dokunmak istediler. Şimdi bunların ihtiyacımız olan hakikaten maddi durumu olmayan insanlara gidiyor olması beni çok mutlu ediyor. Kızılay’a da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Oyuncu Serkan Altunorak ise, “Ben de bunun bir parçası olduğu için çok mutluyum. Yaptığımız işlerle insanların evlerine neredeyse her akşam konuk oldu ve bizi sevdiler. Yaptığımız işleri izlediler. Yaptığımız işlerin bir parçası şuan da onların da bir parçası olacak. O yüzden ben başta Kızılay’a ve Timur beye böyle bir şey başlattığı için teşekkür ediyorum. Umarım bu davranış bir şekilde örnek olur. Diğer işlerin de başlangıcı olur” diye konuştu.



Konuşmaların ardından yapılan işbirliği nedeniyle Levent’teki TIMS Prodüksiyon’da, Türk Kızılay Genel Başkanı Lütfi Akar, kurucu Timur Savcı, İdari Koordinatör Mücahit Murat’ın yanı sıra oyuncular Serkan Altunorak, Pelin Karahan ve Burak Özçivit’e teşekkür plaketi ve fincan takımı takdim etti. Daha sonran Başkan Akar, Savcı ve oyuncular hatıra fotoğrafı çektirdi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin