Dizilerdeki trafik ihlalleri polisin takibinde!

Emniyet Genel Müdürlüğü ulusal kanallarda yayınlanan tüm yerli dizi ve filmleri mercek altına aldı.

Google Haberlere Abone ol
Dizilerdeki trafik ihlalleri polisin takibinde!

Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, emniyet kemeri takma ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu ile konuşma kurallarına riayet eden dizilere 2014 yılı Mayıs ayı içerisinde ödül vercek. Ödülün ise 21 Mayıs 2014 tarihinde Ankara 'da Ticaret Odası'nda verecek. Televizyonda izlenme oranları gittikçe artan yerli dizi ve filmlerdeki oyuncuların trafik kurallarına uyup uymadığına yönelik 1-30 Eylül 2013 tarihleri arasında takip edilerek çıkarılan bu istatistikleri dizi ve film yapımcıları ile paylaşıp, trafik kurallarına uyma oranlarını arttırmayı hedeflerken, izleyicilere de örnek olmayı amaçlıyor. 



DİZİLERİN TRAFİK KURALLARINA UYMA İSTATİSTİĞİ 



Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından 1-30 Eylül 2013 tarihleri arasında yayınlanan tüm diziler (1961 Bölüm) izlenerek, başta emniyet kemeri takma ve araç sürücülerinin kurallara uygun cep telefonuyla konuşmaları olmak üzere trafik kurallarına uyma hususunda takip edilerek istatistikleri çıkarıldı. 



Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından diziler takip edilmeye başlandığı tarihlerde trafik kurallarına (emniyet kemeri takma ve araç sürücülerinin kurallara uygun cep telefonuyla konuşmaları) uyma oranları % 10'lardan yüzde 80'lere çıktığı açıklandı. Trafik kurallarına uyma konusunda halkın duyarlılığını artırmak için, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu gibi çalışmalara devam edileceği bildirildi. 



DİZİLERİN EMNİYET KEMERİ TAKMA VERİLERİ 



Dizilerde araç kullanımı sırasında emniyet kemeri ve cep telefonu kurallarına uyma oranları yüzde 75,3 olarak tespit edildi. Araç kullanımı olmayan diziler ise verilerde yer almadı.Buna göre 'Benim Hala Umudum Var', 'Karagül', 'Zengin Kız Fakir', 'Doksanlar', 'Babam Sınıfta Kaldı', Osmanlı Tokadı', Umutsuz Ev kadınları', Böyle Bitmesin' yüzde 100 uyarken, 'Medcezir' yüzde 95, 'Deniz Yıldızı' yüzde 92.9, 'Bir Aşk Hikayesi' ve 'Beni Affet' yüzde 90, ' Fatih Harbiye' yüzde 89,5, 'Güneşi Beklerken' Yüzde 89.9, 'Unutma Beni', 'Beni Böyle Sev) yüzde 85,7, 'Aşk) yüzde 83,3, 'Benim İçin Üzülme' yüzde 83.3, 'Arka Sokaklar' yüzde 76,9, 'İntikam' yüzde 75, 'Merhamet' yüzde 72,7, 'Görüş Günü Kadınları' yüzde 69,2, 'Pis Yedili', 'Her Şey Yolunda Merkez', 'Bebek İşi' yüzde 66,7, 'Dila Hanım', 'Lale Devri' yüzde 60., 'Sana Bir Şey Vereceğim' yüzde 50, 'Güzel Çirkin' yüzde 36,4, 'Kaçak' yüzde 36,3, 'Kurtlar Vatisi Pusu' yüzde 27,3, ' Kayıp ', 'Huzur Sokağı' yüzde 22,2, 'Aramızda Kalsın' yüzde 14,3. olarak tespit edildi. 



DİZİLERİN CEP TELEFONU KURALINA UYMA VERİLERİ 



Dizilerde cep telefonu kuralına uyma oranları yise yüzde 84,6 olarak tespit edildi. Buna göre 'Güneş Beklerken', 'Benim Hala Umudum Var', 'Sana Bir Sır Vereceğim', 'Dila Hanım', 'Medcezir', 'Fatih Harbiye', 'Böyle Bitmesin', 'Karagül', 'Kurtlar Vadisi Pusu', "Merhamet', 'Güzel Çirkin', 'Kaçak', "Beni Affet', "Unutma Beni', 'Beni Böyle Sev', 'Lale Devri' dizilerinin cep telefonu kuralına yüzde 100 uydukları tesbit edildi. 'Arka Sokaklar' yüzde 80 uyarken, 'Huzur Sokağı', 'Bir Aşk Hikayesi', "Zengin Kız Fakir', 'Kayıp' yüzde, 0,0 olarak uymadıkları belirlendi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin