'Dizilerde korona gerçeği'

Son dönemde artan Coronavirus vaka sayıları, dizi setlerinde de kendini hissettiriyor. Birçok dizi, sette görülen vakalar nedeniyle çekimlere ara vermek zorunda kalmıştı.

Google Haberlere Abone ol
'Dizilerde korona gerçeği'

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, son dönemdeki Coronavirus vakalarının dizi sektörünü etkisini ve devletten yardım alınıp alınamadığını köşesine taşıdı.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET

DİZİLERDE KORONA GERÇEĞİ

Sadece geçtiğimiz ay ve bu ayın ilk 10 gününde ‘Maraşlı’, ‘Arka Sokaklar’, ‘Emanet’, ‘Gönül Dağı’, ‘Yasak Elma’, ‘Alev Alev’, ‘Kardeşim’ ve ‘Ramo’ benim gördüklerim, koronaya yakalananlar.

Bu sayı daha da artacak. Setlere mecburen ara veriliyor, çekimler duruyor. Ne kadar tedbir olursa olsun sonuçta dizi çekiliyor. Peki ne olacak? “Bitti, herkes evine” desen kameraman; “Kiram var”, ışıkçı; “Kredi borcum var” gerçeği ile karşı karşıya.

Star oyuncular ‘tuzu kuru dayanır’ diyebiliyorlar mı? Bilemem. Çünkü Oyuncular Sendikası açıkladı; “Tüm sektörün yüzde 5’i bu kategoride. Oyuncuların büyük bölümü günlük yevmiyeler ile kelepçe sözleşmeler ve sosyal güvenceden yoksun çalışmaktadır” diye.

Esnaf ne ise, oyuncu da o. Tiyatro, sinema, televizyon eğlence aracıdır. Onun için ‘emekçi’, ‘sömürü’ gibi kavramlar hemen bu sektörlerde sözlükten çıkarılır toplum nezninde. ‘Daha esnafa para veremiyoruz size sıra ne zaman gelir bilinmez’ durumu vardır. Setlere ara versen bir türlü, vermesen bir türlü. Yukarıdan bir emir ile “Herkes evine” olursa, bu sektör için önce alarm zilleri çalar, sonra gerçekten bir bilinmezin içinde yuvarlanma. Her diziyi ziyaret ediyor bu salgın artık.

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin