Diziler Ocak ayında ara verecek mi?

Her yıl ocak ayında yayınlanan tüm diziler iki hafta ara verirdi. Geçtiğimiz yıl bu süre reklam azlığından 3 haftaya çıkmıştı. Bu yıl da pandemi nedeniyle azalan reklam gelirleri dizi sektörünü zorluyor. Daha önce verilen mecburi ara bu yılı nasıl etkileyecek?

Google Haberlere Abone ol
Diziler Ocak ayında ara verecek mi?

Her yıl Ocak ayında hemen hemen tüm diziler, reklam gelirlerinde yaşanan azalma nedeniyle, iki, üç haftalık aralar veriyorlardı. Bu yıl, dizilerin ara verip vermeyecekleri merak konusu oldu.

Birsen ALTUNTAŞtv100

Dizilere Ocak ayında ara verilecek mi? Son durum ne?

Her yıl Ocak ayında reklam fiyatları belirlenir, bu yüzden de kanallar dev bütçelerle çekilen dizilerinin yayınına 2 hafta ara verirdi. Önceki yıl bu ara reklam azlığından 3 haftaya kadar çıkmış, özel kanallara dizi çeken yapımcılar setlerine reklam molası vermişti. Bir tek TRT çekimlerine ara vermemiş, bununla da kalmayıp elindeki 3 yeni diziyi de seyirciyle buluşturmuştu. Geçen ocak ayında yılbaşı çarşamba gününe denk geldiği için dizilere yaklaşık 2 hafta ara verilmişti.

2021'in ilk ayında ne olacağı ise büyük merak konusuydu. Mâlum mart ayında yaşanan pandemi birçok iş kolunu derinden etkilemiş, yaklaşık 6 bin kişiye iş imkânı sağlayan dizi sektörü de büyük yara almıştı. Çekimlerine ara veren ekipler koronavirüs nedeniyle yeniden çalışabilmek için aylarca beklemek zorunda kalmıştı. Bu arada seyirci alışkanlıkları da değişmiş, eski reyting rakamlarına ulaşmak çok güç hale gelmişti. Bu nedenle kanalların büyük kısmı bu yıl zarar etmeyi göze alarak (son anda bir değişiklik olmazsa) dizi projelerine ara vermeme yönünde karar aldı. Öte yandan atv'nin elindeki iki iddialı dizisi Akıncı ve Maraşlı'yı ocak ayında yayınlama planı da dizilere ara verilmemesinde etkili oldu.

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin