Dizi ve filmlerde çalışma vaadiyle dolandıcılık!

Türkiye'nin önce gelen platformlarından BluTV'nin adını kullanarak dolandırıcılık yapan bir grubun, dizi ve filmlerin setinde çalışma vaadiyle öğrencileri tuzağa düşürmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Dizi ve filmlerde çalışma vaadiyle dolandıcılık!

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımla, üniversite öğrencilerine kurulan çirkin bir tuzak gün yüzüne çıktı.

Habercilik öğrencisi Kardelen Akıncı, bir grup arkadaşıla beraber yaşadıklarını, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Özellikle ilgili bölümlerin öğrencilerini dizi ve film setlerinde çalışma vaadiyle tuzağa düşürmek isteyen dolandırıcıların, BluTV'nin adını kullanarak ilanlar verdikleri ortaya çıktı.

Kardelen Akıncı'nın paylaşımı sonrası konuyla ilgili açıklama yapan BluTV, olayın takipçisi olacaklarını ve hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.

Akıncı, yaşadıkları olayı şöyle anlattı:

Başımıza gelen çok kötü bir olaydan bahsetmek istiyorum ve desteğinizi bekliyoruz. Ben habercilik öğrencisiyim ve sınıf whatsapp grubumuza gelen bir iş ilanı aracılığı ile sınıf arkadaşlarımla birlikte yönetmen asistanlığı görüşmesine gittik.

Blu tv adı altında set ekibi kurduklarını ve pandemiden dolayı ofisin kapalı olduğu ve görüşmelerin kafede olacağı söylendi. Bu sektörü bildiğimiz için başta bu ortamdan kuşkulansakta okulumuzun attığı bir ilan olduğu için güvendik. Yaklaşık 15 kız ve 2 erkektik.

Bizleri 3 haftalık eğitimden geçirdikten sonra setlerde çalışmaya başlanacağımız söylendi. Sorgulasakta gizlilik politikası adı altında bize hiç bir bilgi verilmedi. Ve sözleşmeyi beklememiz söylendi. Daha sonra psikanaliz adı altında kızların özel hayatları sorgulandı.

Bunu sebebinin ise yönetmenin asistanı hakkında her şeyi bilme hakkına sahip olduğu söylendi. Fakat durum sözlü taciz boyutuna ulaşınca değişti.Kızlara bekaret durumu ve ilişkilerinde ne kadar ilerledikleri sorgulanmaya başlandı. Ve bizi bekaret testine götüreceğini söylediler

Kızlar olarak buna büyük bir tepki gösterdik ve bizden hiç bir kurumun bekaret testi istemesinin yasal olmadığını söyledik. Yaptıklarının taciz olduğunu belirttik. Bu durum üzerine "sözde yönetmenin" arkadaşı olarak kendini tanıtan şahıs

hepsinin bir tezgah olduğunu belirtti. Onları sıkıştırmamız üzerine sözde yönetmen 2 asistanını alarak mekanı terketti. Polise vermek üzere bütün kızlara peşlerinden gittik. Bize izini kaybettirmeye çalışarak sokaklara girmeye başladı. Fakat biz takibi bırakmadık

Şahıs birden hızlıca koşmaya başladıktan sonra ben kızları geride bırakarak yaklaşık 10 dakika peşinden koştum ve bırakmadım. Yardım edin diye bağırmam sonucundan esnafın yardımıyla yakaladık. Hemen polise haber verildi ve şahıs kelepçelendi.

Bütün kızlar ve 2 erkek arkadaşımız karakola gittik, ifade verip şikayetçi olduk. Aramızda para veren , sözlü ve fiziki tacize uğrayan , özel bilgileri ifşa edilen , kimliği çalınan bir çok mağdur vardı. Bu kişinin elinde görüşmeye gitmeden önce attığımız cv'mizde adres ve kimlik bilgilerimiz olduğundan dolayı serbest bırakılması durumunda tehlikede olduğumuzu düşünüyoruz.

Bu kadar cinsellik ve bekaretin sorgulandığı bir ortamdan dolayı bunun sadece basit bir dolandırıcılık olmadığını düşünüyoruz. Biz orada 1 günde ters bir şeyler gittiğini farkettik fakat o ortamda 3 aydır bulunan ve sözde sözleşme imzalatılan kızlarda vardı. Kim bilir daha kaç kişi bu durumun içine çekilecekti ? Bu kişinin serbest bırakılmamasını ve ceza almasını istiyoruz. ( fotoğraf mahalleli tarafından çekilen şahsı yakaladığım ana aittir)

ÖNEMLİ !!! Arkadaşlar bizim için marka adı kirletilen Blu TV başta olmak üzere yetkili , yardımı dokunabilecek yerleri , kişileri etiketler misiniz ? Çünkü serbest bırakılma ihtimali var ve serbest kaldığında bir çok insanın hayatı tehlikede olacak

BluTV'den açıklama

BluTV tarafından, sosyal medya hesaplarından Kardelen Akıncı ve diğer mağdurlarla iletişim halinde olduklarını ve yasak işlem başlatacakları açıklaması yapıldı.

 

Dizi ve filmlerde çalışma vaadiyle dolandıcılık!

Dizi ve filmlerde çalışma vaadiyle dolandıcılık! - Resim : 2

Dizi ve filmlerde çalışma vaadiyle dolandıcılık! - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin