Dizi oyuncuları Fox'u dava etti: 'Dolandırıldık!'

Oyuncular, yapımcının kendilerine sahte rakamlar üzerinden telif ödediğini iddia ederek dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Dizi oyuncuları Fox'u dava etti: 'Dolandırıldık!'

Fox'un 11. sezonuna giren ve Türkiye'de de Digitürk'te gösterilen sevilen dizi Bones ilginç bir telif davasının konusu oldu.



Radikal'in haberine göre, dizinin başrol oyuncuları Emily Deschanel ve David Boreanaz ile dizinin dayanağı olan kitapların yazarı Kathy Reichs, yapımcının kendilerini milyonlarca dolar dolandırdıkları iddiası ile Fox'a dava açtı.



Anlaşmaya göre, yazar Reichs dizinin karından yüzde 5, oyuncular Deschanel ve Boreanaz ise yüzde 3 pay alıyor.



Yazar ve oyuncuların iddiası ise dizinin karı arttığı halde kendi aldıkları payın aynı kaldığı yönünde. Özellikle yurtdışı satış rakamlarının şirket tarafından düşük gösterildiği belirtiliyor. Yapımcının kendilerine daha az telif ödemek için bu satış gelirlerinin muhasebe oyunları ile düyük gösterdiği ileri sürülüyor.



Amerikan dizi sektöründe tartışma yaratan bu davanın sonucu belki de pek çok dizinin oyuncusu için de yeni bir yolun açılması anlamına gelebilecek.



'KEMİKBİLİMCİLER' SUÇLARI ÇÖZÜYOR!



Bones dizisinin ilk bölümü Fox Network kanalı tarafından 13 Eylül 2005' te yayınlandı. Dizide FBI' ya gelen çözümlenmemiş cinayetler ve çeşitli suçlar adli antropolojinin ve adli arkeolojinin yardımıyla çözülüyor. Dizinin baş karakterleri FBI ajanı Seeley Booth (David Boreanaz), adli antropolog Dr. Temperance 'Bones' Brennan (Emily Deschanel)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin