Dizi ekibine kabus yaşatmışlardı! Tutuklandılar

İstanbul'da 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin set çalışanları ve kadın oyuncuların üstlerini değiştirmek için kiraladıkları otel odasında saldırı girişimi yaşandığı ortaya çıkmıştı. O kişiler tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Dizi ekibine kabus yaşatmışlardı! Tutuklandılar

İstanbul'da 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin set çalışanları ve kadın oyuncuların üstlerini değiştirmek için kiraladıkları otel odasında saldırı girişimi yaşandığı ortaya çıktı. Başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliler Ş.A. ve A.Y. sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

Sözcü'den Habip Atam ile Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre olay, Maltepe’de Zümrütevler Mahallesi’ndeki bir otelde meydana geldi.

İddiaya göre, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinin çekimleri için dün saat 13.00 sıralarında otelin altında bulunan kafede hazırlık yapıldı. Kadın set çalışanları ve oyuncuların kıyafet değiştirmesi için de otelde bir oda kiralandı.

ÇALIŞANLARA SÖZLÜ TACİZ

Kostümlerle ilgili çalışmaları yapan set çalışanları, hazırlık yapmak için kiralanan odaya çıktı. İddiaya göre, bu sırada yan odada bulunan 3 kişi kadın çalışanlara sözlü tacizde bulundu. Saldırganların sarhoş olduklarını düşünen set çalışanı kadınlar, karşılık vermeden odalarına geçti.

Saldırganların sözlü tacizleri set çalışanlarıyla sınırlı kalmadı. İddiaya göre, odaya giden 4 oyuncu da saldırganların sözlü tacizleriyle karşılaştı. Saldırganlardan birinin çıplak olduğu ve oyunculardan birine de “Porno mu çekiyorsunuz?” dediği öne sürüldü.

Kapıya dayanan saldırganlar “Oyuncularla fotoğraf çektirmek istiyoruz” diyerek tacizlerine devam etti ve kadın oyuncuları iteklemeye başladı. Bu sırada bir set çalışanı kapıyı kapatmayı başardı. Pencereden dışarıdaki set ekibine haber verilince, otele koşan çalışanlar tarafından kadın oyuncular kurtarıldı.

TUTUKLANDILAR

Olayın ardından İstanbul polisi harekete geçti. Yakalananlardan A.Y. isimli saldırganın 36, Ş.A.’nın 9, B.K.’nın ise 5 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Emniyet'teki işlemlerinin ardından şüpheliler Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüpheliler “birden fazla kişi ile birlikte konut dokunulmazlığını nitelikli olarak ihlal etmeye teşebbüs” suçundan tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

ŞÜPHELİLERDEN DARP İDDİASI

Olayda kendisinin mağdur olduğunu öne süren Ş.A. hakimlikteki sorgusunda, “Suçla bir ilgim ve alakam yoktur. Biz mağduruz. Dayak yiyen biz olduk. Özür dilemek için gittim. Bize saldırdılar. Müştekilerden biri ile resim çektirmek istedim. O da ‘sonra’ dedi. Odama geçerken benimle bir oyuncu fotoğraf çekilmek istemedi. Ben de buna bozuldum. Odama geçerken karşı odadaki kapıya ayağımla vurdum. Daha sonra pişman oldum. Özür dilemek için aşağıya indim. Tanımadığım bir kişi dizi oyuncularına saldırdı. Bunun üzerine taraflarla aramızda bir tartışma çıktı. Sırtıma darbe yedim” dedi.

Şüpheli A.Y. ise, “İki tarafı sakinleştirmek için çıktım. Kapıya tekme atan da ben değilim. Ben olayda darp edildim. Olayla uzaktan yakından ilgim ve alakam yok. Ş.A.'yı sakinleştirmek için yanına gittim. Ancak kapıya tekme atıp atmadığını görmedim” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin