Dizi dünyasında kazan kaynıyor!

Reyting sıkıntısı yaşayan dizilerin setlerinde tatsızlık yaşanırken, bazı kanallar da yeni dizi atağına hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dizi dünyasında kazan kaynıyor!

Güneş Gazetesi yazarı Şahin Büyükkaya bugünkü köşesine, dizi dünyasında yaşanan gelişmeleri taşıdı ve setlerde yaşanan tatsızlıklara değindi. 



Büyükkaya'nın köşe yazısı şu şekilde:



"DİZİ DÜNYASINDA KAZAN KAYNIYOR



Genel klasmanda reyting kaybeden Show TV yeni bir atağa hazırlanıyor, Yılbaşına kadar bazı dizi ve  programların  kaldırılacağı yerlerine çok daha iddialı işlerin konacağı konuşuluyor. Show TV için  hazırlanan  yeni diziler ise şöyle, 'Rüzgarlı Sokak', 'Adını Kalbime Yazdım', 'Sevdaluk', 'Firuze', 'Aşk, Ekmek ve Hayaller' ve 'Altındağlı' ..'Sevdaluk'ta Demet Akbağ, 'Firuze' de ise  Ceyda Ateş ve Fırat Çelik başrolde ..Son dizisi 'Ali Ayşeyi Seviyor' reyting kurbanı olan Hakan Yılmaz, 'Cesur Hemşire' adlı yeni dizisinde bir erkek hemşireyi canlandırıyor.  Tuğba Büyüküstün, 'Kara Para Yalan Aşk' dizisinden gelen teklifi geri çevirdi.



TATSIZLIKLAR SÜRÜYOR



O rol şimdi Cansu Dere'ye teklif edilmiş.  Özellikle reyting sıkıntısı çeken dizilerin setlerinde ise tatsızlıklar sürüyor. 'Doktorlar', 'Adını Feriha Koydum', 'Lale Devri' gibi başarılı dizilere imzasını atan Merve Girgin son dizisi 'Fatih'in yönetmenliğini bırakırken  bir de zehir zemberek açıklama yaptı.



Girgin, "Diziyi bıraktım. Nedeni 'Fatih'i canlandıran Mehmet Akif Alakurt'tur. Dizi setinde şiddet uygulayan bir adamla kendimi ve  ekibimi çalıştırmam." dedi. Dizi beklenen reytingi toplayamadığı ve çok eleştirildiği için Alakurt'un moralinin bozuk olduğu konuşuluyor.  Kanal değiştiren 'Dila Hanım' adlı dizi de reytinglerde hayal kırıklığı yarattı. Bu dizi bittikten sonra Erkan Petekkaya bir süre dinlenecekmiş. Reytingi düşen, kan kaybeden dizilere senarist  ve oyuncu  değişikliği ve takviyeleri yapılıyor. Bu arada kanallar artık satın alacakları dizinin konusunu, oyuncularını bütçesini bile kılı kırk yararak incelemeye başlamışlar.



Beren'in keyfi kaçtı!



Beren Saat'in 'İntikam' adlı dizisi adeta nazara geldi. Önce diziden Nejat İşler ayrılmış, 'İntikam' ikinci sezona reyting kayıpları ile başlamıştı. Dizinin başrol oyuncusu Beren Saat'in de tüm keyfi kaçtı.  Yapımcı firma reyting kayıplarını önlemek için senaryo ekibine Nuran Evren Şit'i dahil etmiş. Şit bundan böyle Meriç Acemi ve Sadık Bigat ile 'İntikam' dizisinin senaryosunu yazacak. Diziye yeni karakterler de eklenmesi düşünülüyor.



Kiev'de çekilen film



Viktoria Spesivtzeva, Ushan Çakır, Güven Kıraç,Yavuz Bingöl gibi isimlerin rol aldığı "Sev Beni" adlı  film   18 Ekim'de gösterime giriyor.  Film de  iş seyahati için Kiev'e giden Cemal (Ushan Çakır) ile  Sasha'nın birbirlerine aşık olmalarını  ve başlarına gelen zorluklarla mücadeleleri anlatılıyor.



Yıllardır 'Geziyor Tozuyor'



Gafur Uzuner yılların tiyatro, sinema, dizi oyuncusu. Birçok oyunda, müzikalde filmde oynadı. Turnelerle tüm Anadolu'yu dolaştı. Şimdilerde  Kanal A'da "Gezelim Tozalım" adlı beğeniyle izlenen bir program sunan ünlü sanatçı yine Anadoluyu karış karış dolaşıyor, ilginç söyleşiler yapıyor. Oyunculuğu da sürdüren Uzuner Antalya Film Festivali'nde yarışan 'Meryem' filminde de oynamış.



Yerli 'Sopranos' geliyor...



Hande Atazi  Show TV'de ekrana gelecek olan "Altındağlı"  adlı  yeni dizisiyle ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Başrolü Aydemir Akbaş ve Şafak Sezer'le  paylaşacak olan Ataizi'nin dizisi bir mafya hikayesini anlatıyor. Bir çok ülkede yayınlanan ünlü "The Sopranos" dizisinin uyarlaması olan dizide  bir çok karakter oyuncusu da rol alıyor. Dizi kasım ayından itibaren ekranlara gelecek."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin